Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο οίκος μόδας που υποκλίθηκε στην Barbie

Ο οίκος μόδας που υποκλίθηκε στην Barbie

Η λίστα των μουσών που βάδισαν στο κόκκινο χαλί με φορέματα του οίκου μόδας Rodarte είναι εκτενής και περιλαμβάνει νικήτριες Όσκαρ, Νάταλι Πόρτμαν, Μπρι Λάρσον, Κίρστεν Νταστ και πολλές άλλες. Τώρα όμως στις τάξεις τους εντάχθηκε ένα νέο όνομα, χωρίς Όσκαρ, αλλά όχι λιγότερο ηχηρό. Την Barbie.

Οι σχεδιάστριες Κέιτ και Λόρα Μάλιβι αποφάσισαν να συνεργαστούν με τον λογαριασμό στο Instagram @BarbieStyle για να δημιουργήσουν μία μοναδική Barbie που θα φορά σχέδια από τη συλλογή τους Άνοιξη 2018.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες, καθώς πάντα αγαπούσαμε την Barbie» ανέφερε η Κέιτ Μάλιβι.

«Πάντα αγαπούσαμε τα αξεσουάρ της, κυρίως τα παπούτσια της. Παίζαμε με τις κούκλες και φτιάχναμε συλλογές μόδας για εκείνες συνεχώς. Κάναμε και επιδείξεις μόδας με τις κούκλες Barbie που είχαμε» είπε η Λόρα Μάλιβι.

Για τη συνεργασία, οι αδερφές Μάλιβι επέλεξαν τέσσερα διαφορετικά σχέδια από την ανοιξιάτικη συλλογή τους που παρουσιάστηκε στο Παρίσι τον Ιούνιο του 2017.

Barbie με τη στιλιστική υπογραφή οίκου μόδας

«Θεωρήσαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να διαλέξουμε στυλ από το σόου μας για τη συλλογή Άνοιξη 2018 στο Παρίσι» δήλωσε η Κέιτ στο περιοδικό W.

«Στη συνέχεια συνεργαστήκαμε με την ομάδα της Mattel για να επιλέξουμε εμφανίσεις και κατασκευές που μετατρέπονται σε κλίμακα κούκλας. Ειλικρινά, δεν υπήρχε πολύς περιορισμός!» Επίσης οι κούκλες που φορούν τα ρούχα «είναι διαφορετικές, είναι πέρα από τα τυπικά κορίτσια με τα ξανθά μαλλιά και τα μπλε μάτια, έχουν διάφορους σωματότυπους και διαφορετικό χρώμα δέρματος, είναι οι κούκλες που κυκλοφορούν από το 2016».

Τα σχέδια που έκαναν ντεμπούτο την Τετάρτη θα προβάλλονται από τον λογαριασμό @BarbieStyle’s Instagram, που δημιουργήθηκε το 2014 για να «τιμήσει τη Barbie ως παγκόσμια εικόνα στην ψηφιακή εποχή» και σήμερα έχει 1,9 εκατομμύρια θαυμαστές (μεταξύ των οποίων: τις Gigi Hadid, Paris Hilton και το Μουσείο Guggenheim).

Ο οίκος Rodarte εισέρχεται στη μακρά λίστα σχεδιαστών που έχουν συνεργαστεί με τη Barbie, όπως οι Karl Lagerfeld, Moschino, Oscar de la Renta και Tommy Hilfiger. Προς το παρόν, οι κούκλες είναι μοναδικές και δεν είναι διαθέσιμες για αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις