Τετάρτη, 17 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Ολάντ βγαίνει στην σύνταξη – Με πόσα λεφτά θα ζει [pic]

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Την Κυριακή (15.05.2017) ο Φρανσουά Ολάντ καλέιται να μετακομίσει από το Μέγαρο των Ηλυσίων μιας και “μπαίνει” ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν με την σύζυγο του, Μπριζίτ Τρονιέ. Και μπορεί ο Ολάντ… να βγαίνει στην σύνταξη, ωστόσο, θα συνεχίσει να απολαμβάνει κάποια κρατικά προνόμια. 

 Η σύνταξη του υπολογίζεται πως θα είναι 15.000 ευρώ τον μήνα και αν ο Ολάντ θελήσει να γίνει μέλος του Συνταγματικού Συμβουλίου θα βάζει στην τσέπη του ακόμη 14.000 μικτά το μήνα.

Ωστόσο, εκτός από την σύνταξη του, ο Ολάντ θα λάβει και γενναιόδωρη αποζημίωση, σύμφωνα με νόμο του 1955, δηλαδή 5.164 ευρώ τον μήνα, ενώ δικαιούται και άλλες συντάξεις από προηγούμενα επαγγέλματα, αν θελήσει να τις διεκδικήσει.

Επιπλέον, θα “κληρονομήσει” ένα διαμέρισμα επιπλωμένο και δύο ανθρώπους στην υπηρεσία του. Δικαιούται επίσης ένα αυτοκίνητο του κράτους με δύο οδηγούς. Εξάλλου, δύο αστυνομικοί θα αναλάβουν την φύλαξή του και επτά συνεργάτες θα τον βοηθούν στις εργασίες του.

Η επίσημη απόφαση συνταξιοδότησης του

Ωστόσο, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα εξυπηρετούν τον Ολάντ για πάντα. Ο αριθμός των συνεργατών μειώνεται μετά την πενταετία στην σύνταξη: οι συνεργάτες από επτά θα γίνουν τρεις, οι αστυνομικοί από δύο θα γίνουν ένας. Και αυτοί θα τον ακολουθούν για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Πάντως, γενικά οι πρώην πρόεδροι της Γαλλίας κοστίζουν πολλά λεφτά στον… λαό. Ενδεικτικά. ο Βαλερί Ζισκάρ ντ Εστέν κοστίζει ετησίως 3,9 εκατομμύρια ευρώ, ο Νικολά Σαρκοζί κοστίζει 3,3 εκατομμύρια ευρώ, ο Ζακ Σιράκ κοστίζει 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Ποσά τα οποία υπολογίζονται χωρίς την μηναία σύνταξη τους.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε