Κόσμος

Ο Ολλανδός Βίλντερς χλευάζει τον Ερντογάν για την ήττα της Τουρκίας στο Euro 2024: «Φύγετε!»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε μία προκλητική ανάρτηση, με την οποία χλευάζει τον Ταγίπ Ερντογάν μετά την ήττα της Τουρκίας απέναντι στην Ολλανδία στο Βερολίνο το βράδυ του Σαββάτου (06.07.24), προχώρησε ο  ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός Γκερτ Βίλντερς.

Η Τουρκία ηττήθηκε από την Ολλανδία με 2-1, ωστόσο ο Ταγίπ Ερντογάν κατέβηκε στα αποδυτήρια της ομάδας για ν συγχαρεί τους παίχτες.

«Σας συγχαίρω για την απόδοσή σας. Παρά την ήττα είστε οι πρωταθλητές μας», ανέφερε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, κάνοντας χειραψία με όλους τους παίχτες.

Τόσο η κίνηση του Τούρκου προέδρου όσο και η ήττα της Τουρκίας δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Βίλντερς.

Ανήρτησε μία φωτογραφία, όπου απεικονίζεται ο ίδιος να γελά και δίπλα του ο Ερντογάν περίλυπος να πιάνει το κεφάλι του.

Σημειώνεται ότι ο Βίλντερς είναι από τους πιο σκληρούς επικριτές του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος και έχει μπεί στο στόχαστρο ισλαμιστικών οργανώσεων.

Στη συνέχεια, ο Βίλντερς έκανε μια άλλη ανάρτηση, με ένα βίντεο που έδειχνε οργισμένους Τούρκους να βρίζουν και να φωνάζουν μετά την ήττα της ομάδας τους, σε πόλη της Ολλανδίας.

Ο Βίλτνερς έγραψε: «Μας βρίζουν και μας μισούν. Φύγετε για την Τουρκία, κανείς δεν σας αναγκάζει να μείνετε εδώ! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το PVV είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ολλανδία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καζάνι που «βράζει» η Γαλλία: Μισό εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους, 1.000 συλλήψεις και νέα επεισόδια - «Μαύρο» στα social media ήθελε η κυβέρνηση
Επεισόδια ξέσπασαν στο τέλος των διαδηλώσεων σε Παρίσι, Μασσαλία και Λυών - Ρίψεις μολότοφ και απάντηση της αστυνομίας με δακρυγόνα - Δύο τραυματίες
Γαλλία
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ ζητά αποζημίωση για τα «εγκλήματα» ΗΠΑ - Ισραήλ σε βάρος του Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, βρέθηκε με τον επικεφαλής των δικαστικών αρχών, Γολάμ Χοσεΐν Μοχσενί Ετζεΐ, σε μία σπάνια αναφορά συνάντησής του καθώς από τότε που ανέλαβε δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση
Χαμενεΐ
Μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ
Η διαμαρτυρία έρχεται σαν συνέχεια της μακρόχρονης εκστρατείας για τη σύσταση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις αποτυχίες στον τομέα της ασφάλειας που οδήγησαν στην 7η Οκτωβρίου 2023
Τελ Αβίβ
Πεδίο μάχης και τα Τίρανα: Χημικά, πύρινα οδοφράγματα και κυνηγητό γύρω από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας
Υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε καίρια σημεία των Τιράνων
Αλβανία