Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Πάπας έσπασε το πρωτόκολλο – Τα μπισκότα και η “ζαβολιά” της Μέρκελ [pics, vid]

Ο Πάπας έσπασε το πρωτόκολλο – Τα μπισκότα και η “ζαβολιά” της Μέρκελ [pics, vid]

Το πρωτόκολλο έσπασε για τα μάτια της Άνγκελα Μέρκελ ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος την υποδέχτηκε σήμερα (17.06.2017) στο Βατικανό, σε μία συνάντηση που τα είχε όλα. Βέβαια, και η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε ένα ατόπημα.

Η συνάντηση τους είχε διάρκεια σαράντα λεπτών και όπως διέρρευσε έγινε αναφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και στον αναγκαίο διάλογο ανάμεσα στους διάφορους πολιτισμούς με απόλυτη ταύτιση απόψεων. Μάλιστα, τα διεθνή ΜΜΕ σχολίασαν ότι η δική τους κουβέντα κράτησε περισσότερη ώρα από αυτήν του Πάπα φραγκίσκου με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο είχε υποδεχτεί στο Βατικανό πριν λίγες μέρες.  

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το οποίο αποδεικνύει τις πολύ καλές σχέσεις των δυο τους. Ο Πάπας για πρώτη φορά παραβίασε τον άγραφο νόμο του Βατικανού που απαγορεύει τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με ηγέτες χωρών που βρίσκονται σε προεκλογική εκστρατεία. Και όχι μόνο την συνάντησε αλλά την έβαλε να κάτσουν δίπλα – δίπλα και όχι απέναντι όπως έκανε με τον Τραμπ.

Ωστόσο, και η Μέρκελ έκανε μία ζαβολιά… αφού ναι μεν φορούσε μαύρο ταγέρ, όπως προτάσσει το πρωτόκολλο, ωστόσο, το έσπασε με λευκό πουκάμισο μέσα. Η ίδια δώρισε στον Πάπα Φραγκίσκο αργεντίνικο γλυκό σοκολάτας, μπισκότα και συλλογή με μουσική του Μπετόβεν. Ο ποντίφικας ανταπέδωσε με τις εγκυκλίους του στα γερμανικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε