Κόσμος

Ο πάπας Φραγκίσκος παραμένει σε νοσοκομείο στην Ιταλία – Ταλαιπωρείται από χρόνια βρογχίτιδα και άσθμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πάπας Φραγκίσκος συνεχίζει να βρίσκεται στο καθολικό νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης στην Ιταλία, όπου εισήχθη χθες (29.3.2023), το απόγευμα, ωστόσο πηγαίνει καλύτερα και «ξανάρχισε να εργάζεται».

Στενοί του συνεργάτες του πάπα Φραγκίσκου έκαναν γνωστό ότι ο ποντίφικας ευχαριστεί για τα αμέτρητα μηνύματα που δέχθηκε, με ευχές για γρήγορη ανάρρωση μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Ιταλίας.

Το Βατικανό, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο πάπας Φραγκίσκος πάσχει από χρόνια βρογχίτιδα, με πρόβλημα άσθματος και ότι έχει αρχίσει να του χορηγείται αντιβιοτική θεραπεία. Η κατάσταση της υγείας του, η οποία επιδεινώθηκε πιθανόν λόγω υπερκόπωσης, «βελτιώνεται σταδιακά και οι προβλεπόμενες θεραπείες συνεχίζονται.

Σήμερα (30.3.2023) το πρωί, μετά το πρωινό του, ο πάπας Φραγκίσκος διάβασε μερικές ιταλικές εφημερίδες και ξανάρχισε να εργάζεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Ματέο Μπρούνι.

Ίσως χάσει τις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας

Σε ό,τι αφορά τη Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που ο πάπας Φραγκίσκος παραμείνει για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, στις θρησκευτικές τελετές πρόκειται να χοροστατήσει ένας από τους γηραιότερους καρδινάλιους του Βατικανού, αρχής γενομένης από την λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων των Καθολικών, στις 2 Απριλίου.

Πριν από δύο χρόνια, ο πάπας Φραγκίσκος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο παχύ έντερο και υποφέρει από χρόνια γοναλγία, εξαιτίας της οποίας, για να διασχίσει μεγάλες αποστάσεις, ορισμένες φορές χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Νέα ένταση μετά τις απειλές του Ιράν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε ότι θα επιβάλει «αμερικανικά διόδια» στα Στενά του Ορμούζ, στην περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo
«Ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ» επιμένει ο αμερικανικός στρατός – Συνεχίζεται το διπλωματικό «θρίλερ»
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι «προπαρασκευαστικές» συνομιλίες μεταξύ διπλωματών στο Μπούργκενστοκ κοντά στην Λουκέρνη με στόχο την διατήρηση του διαλόγου επί την προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Vessels in the Strait of Hormuz near the beach of Bandar Abbas, Iran, June 17, 2026. Amirhosein Khorgooi/ISNA/via WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. NO ACCESS FOR ISRAELI MEDIA. NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA. DIGITAL: NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA.
«Κούβα όπως Βενεζουέλα»: Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο νησί
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέκλεισε ένα σενάριο επέμβασης στην Κούβα, συγκρίνοντας την κατάσταση με τη Βενεζουέλα και δηλώνοντας πως μια αντίστοιχη επιχείρηση είναι πιθανή
Κούβα