Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο πάπας Φραγκίσκος παραμένει σε νοσοκομείο στην Ιταλία – Ταλαιπωρείται από χρόνια βρογχίτιδα και άσθμα

Ο πάπας Φραγκίσκος παραμένει σε νοσοκομείο στην Ιταλία – Ταλαιπωρείται από χρόνια βρογχίτιδα και άσθμα

Ο πάπας Φραγκίσκος συνεχίζει να βρίσκεται στο καθολικό νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης στην Ιταλία, όπου εισήχθη χθες (29.3.2023), το απόγευμα, ωστόσο πηγαίνει καλύτερα και «ξανάρχισε να εργάζεται».

Στενοί του συνεργάτες του πάπα Φραγκίσκου έκαναν γνωστό ότι ο ποντίφικας ευχαριστεί για τα αμέτρητα μηνύματα που δέχθηκε, με ευχές για γρήγορη ανάρρωση μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Ιταλίας.

Το Βατικανό, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο πάπας Φραγκίσκος πάσχει από χρόνια βρογχίτιδα, με πρόβλημα άσθματος και ότι έχει αρχίσει να του χορηγείται αντιβιοτική θεραπεία. Η κατάσταση της υγείας του, η οποία επιδεινώθηκε πιθανόν λόγω υπερκόπωσης, «βελτιώνεται σταδιακά και οι προβλεπόμενες θεραπείες συνεχίζονται.

Σήμερα (30.3.2023) το πρωί, μετά το πρωινό του, ο πάπας Φραγκίσκος διάβασε μερικές ιταλικές εφημερίδες και ξανάρχισε να εργάζεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Ματέο Μπρούνι.

Ίσως χάσει τις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας

Σε ό,τι αφορά τη Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που ο πάπας Φραγκίσκος παραμείνει για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, στις θρησκευτικές τελετές πρόκειται να χοροστατήσει ένας από τους γηραιότερους καρδινάλιους του Βατικανού, αρχής γενομένης από την λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων των Καθολικών, στις 2 Απριλίου.

Πριν από δύο χρόνια, ο πάπας Φραγκίσκος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο παχύ έντερο και υποφέρει από χρόνια γοναλγία, εξαιτίας της οποίας, για να διασχίσει μεγάλες αποστάσεις, ορισμένες φορές χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις