Κόσμος

Ο πάπας Φραγκίσκος παρεμβαίνει για τις εικόνες βίας στις ΗΠΑ

Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να απορρίψουν τη βία, να επιδιώξουν τη συμφιλίωση και «να προστατεύσουν τις δημοκρατικές αξίες», μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο από τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.

«Επαναλαμβάνω ότι η βία είναι αυτοκαταστροφική, πάντα. Δεν κερδίζουμε τίποτα από τη βία, αλλά χάνουμε τόσα πολλά», τόνισε ο ποντίφικας στην καθιερωμένη, κυριακάτικη προσευχή του που, λόγω της πανδημίας, μεταδόθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι ζωντανά, από το παράθυρο του Αποστολικού Μεγάρου που βλέπει στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

click4more: Ιταλία: Νέα πιο σκληρά μέτρα – Φόβοι πως η μαφία θα αρπάξει εμβόλια

«Προτρέπω τις αρχές και τον λαό» των ΗΠΑ «να διατηρήσουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης τους ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, να διαφυλαχθούν οι δημοκρατικές αξίες και να ενθαρρυνθεί η εθνική συμφιλίωση (…) Προσεύχομαι για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Canale5 της ιταλικής τηλεόρασης και η οποία θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα, ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε «κατάπληκτος» από τη βία στις ΗΠΑ «επειδή (οι Αμερικανοί) είναι ένας λαός που πιστεύει βαθιά στη δημοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πάγωσαν» Δανία, Ρωσία, ΗΠΑ και Ιαπωνία – Εικόνες χάους στους δρόμους που «βούλιαξαν» στο χιόνι
Στην Κοπεγχάγη αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι, στην Αγία Πετρούπολη τα κανάλια πάγωσαν, το Τόκιο ντύθηκε στα λευκά, ενώ η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει το πιο ακραίο ψύχος από το 2018
Άνδρας καθαρίζει το χιόνι στο Άαλμποργκ της Δανίας
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος