Κόσμος

Ο πληθυσμός της Γερμανίας σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1992

Η Γερμανία κατέγραψε το 2015 τη μεγαλύτερη αύξηση του πληθυσμού της μετά την επανένωση λόγω της αθρόας άφιξης μεταναστών, καθώς η χώρα υποδέχθηκε άνω του ενός εκατομμυρίου άτομα, ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Στατιστικής του Βισμπάντεν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γερμανία είχε 82,2 εκατομμύρια κατοίκους στα τέλη του 2015, καταγράφοντας μια αύξηση 1,2% ή περίπου 978.000 περισσότερα άτομα σε σύγκριση με το 2014.
Πρόκειται για «τη μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού από το 1992, όταν είχε φθάσει τα 700.000 άτομα», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου.
Περίπου 8,7 εκατομμύρια ξένοι κατοικούσαν στη χώρα στα τέλη του 2015, μια αύξηση 14,7%, και 73,5 εκατομμύρια Γερμανοί (-0,2%).
Χωρίς τη μαζική αύξηση προσφύγων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι από τη Συρία, το Ιράκ ή το Αφγανιστάν, ο πληθυσμός της Γερμανίας θα είχε μειωθεί, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.
Πράγματι, η χώρα, που αντιμετωπίζει γήρανση του πληθυσμού της και χαμηλά ποσοστά γεννητικότητας, κατέγραψε 188.000 περισσότερους θανάτους απ΄ό,τι γεννήσεις. Το έλλειμμα των γεννήσεων είναι ακόμη μεγαλύτερο σε σύγκριση με το 2014, όταν ο αριθμός των θανάτων ήταν μεγαλύτερος κατά 153.000.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Flydubai: Viral η νοσοκόμα από τη Σαουδική Αραβία που βοηθάει επιβάτες της πτήσης, που ήταν γεμάτη με Ισραηλινούς – «Η ιατρική δεν γνωρίζει ούτε εθνικότητα ούτε πολιτική»
Το σουνιτικό βασίλειο απλά εκπλήρωσε τις «διεθνείς υποχρεώσεις» του, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο σαουδαραβική πηγή - Τα σχόλια στο Χ πήραν «φωτιά»
Flydubai: Viral η νοσοκόμα από τη Σαουδική Αραβία που βοηθάει επιβάτες της πτήσης, που ήταν γεμάτη με Ισραηλινούς – «Η ιατρική δεν γνωρίζει ούτε εθνικότητα ούτε πολιτική»
Πανεπιστήμιο Κορνέλ: Πώς η υπόθεση βιασμού θα μπορούσε να αναμορφώσει τη νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης
Η νομοθεσία αυτή «λέει ότι αν κάποιος δέχθηκε σεξουαλική επίθεση επειδή κατανάλωσε ναρκωτικά ή είναι μεθυσμένος, τότε φταίει», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΜΚΟ Rape, Abuse and Incest National Network
Το Πανεπιστήμιο Κορνέλ