Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο “πόλεμος” των Κλίντον! Δεν μιλιούνται Χίλαρι – Μπιλ!

Κλίντον Χίλαρι Μπιλ

Λίγο η πίκρα για την ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ. Λίγο τα όσα έχει κάνει ο Μπιλ στο παρελθόν. Κυρίως το ότι εκείνος έγινε πρόεδρος αλλά εκείνη όχι, έφεραν τον… “πάγο” ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Την (ανύπαρκτη) σχέση του Μπιλ Κλίντον και της Χίλαρι Κλίντον περιγράφει ένα νέο βιβλίο που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες. Το υπογράφει ο Έντουαρντ Κλάιν, που έχει γίνει γνωστός από τα βιβλία που έχει γράψει τόσο για τους Κλίντον, όσο και για τους Κένεντι.

Στις 30 Οκτωβρίου κυκλοφορεί το καινούργιο του βιβλίο με τίτλο «All Out War: The Plot to Destroy Trump». Σε αυτό, υποστηρίζει ότι η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον έχουν μήνες να μιλήσουν. Επικοινωνούν μέσω φίλων και δικηγόρων

Το βιβλίο και οι σημειώσεις του Μπιλ

Η νέα κόντρα ανάμεσα στο πρώην πρώτο ζευγάρι των ΗΠΑ υποβόσκει από την προεκλογική περίοδο. Μπορεί ο Μπιλ να ήταν στο πλευρό της συζύγου του πάντα, αλλά τα… μαχαίρια τα κρατούσαν και οι δυο στο χέρι.

Πρόσφατα, η Χίλαρι κυκλοφόρησε ένα βιβλίο (What Happened) στο οποίο περιγράφει τι έγινε κατά την προεκλογική περίοδο και αναλύει τους λόγους που έχασε από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όταν έδωσε στον σύζυγό της το χειρόγραφο για να το διαβάσει, εκείνος το γέμισε… κοκκινάδια από τις σημειώσεις για το τι έπρεπε να αλλάξει. Η Χίλαρι εκνευρίστηκε και δεν ακολούθησε καμία από τις συμβουλές του. Εκείνος τσαντίστηκε και πέταξε το χειρόγραφο στα σκουπίδια. Και είναι και εκνευρισμένος με την περιοδεία της συζύγου του για την προώθηση του βιβλίου της!

Οι παρατηρήσεις στη Χίλαρι και οι φωνές

«Πριν η Χίλαρι στείλει το χειρόγραφο στον εκδότη, το έδωσε στον Μπιλ να το διαβάσει. Αυτός, με κόκκινο στυλό, έκανε πολλές διορθώσεις» εξομολογήθηκε, σύμφωνα με τον Κλάιν, στενός οικογενειακός φίλος των Κλίντον. «Αλλά αυτή αρνήθηκε να διαβάσει ακόμη και τις διορθώσεις του, κι αυτός εξοργίστηκε τόσο, που πέταξε το χειρόγραφο στα σκουπίδια», αναφέρει ο συγγραφέας.

«Της είπε ότι το βιβλίο την κάνει να δείχνει σαστισμένη, θυμωμένη και σε σύγχυση. Και ότι αυτά είναι αρνητικά χαρακτηριστικά για έναν άνθρωπο που φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιος ηγέτης» συνέχισε ο ίδιος οικογενειακός φίλος.

«Δεν του άρεσε καθόλου ο τίτλος, γιατί το να το λες “Τι συνέβη” θα έκανε τον κόσμο να πει “Έχασες” και τίποτα άλλο. Την προέτρεψε να αναβάλει την ημερομηνία κυκλοφορίας. Αλλά εκείνη του έβαλε τις φωνές και του είπε “το βιβλίο είναι τελειωμένο και θα εκδοθεί έτσι”».

“Σφάχτηκαν”

Ο Κλάιν υποστηρίζει ότι, από το περασμένο καλοκαίρι που τσακώθηκαν για το βιβλίο, τα αρνητικά συναισθήματα του Μπιλ για το «Τι συνέβη» έχουν διογκωθεί.

Θεωρεί ότι η Χίλαρι χρησιμοποιεί την περιοδεία προώθησής του για να ρίξει ευθύνες για την ήττα της στις προεδρικές στους Ρώσους χάκερ, τον πρώην επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ και στις γυναίκες ψηφοφόρους που δεν την τίμησαν με τη ψήφο τους.

Τσακωμός και πριν τις εκλογές

Ο Κλάιν γράφει στο βιβλίο του ότι ένα μήνα πριν τις εκλογές ο Μπιλ προειδοποίησε την Χίλαρι πως πρέπει να κάνει προεκλογική εκστρατεία στις πολιτείες που από τη δεκαετία του ’80 συνηθίζεται να τις αποκαλούν, συλλογικά, «Rust Belt» (Ζώνη Σκουριάς).

Πρόκειται για πολιτείες που έχουν πληγεί από την αποβιομηχάνιση, την οικονομική πτώση, την παρακμή των αστικών κέντρων, τη μείωση πληθυσμού. «Του απάντησε ότι έχει παραισθήσεις» γράφει ο Εντ Κλάιν.

Η αντίδραση

Τα όσα γράφει ο Κλάιν στο βιβλίο του δεν έμειναν αναπάντητα από τους Κλίντον. «Ο Εντ είναι στενάχωρος άνθρωπος» είπε εκπρόσωπος Τύπου της Χίλαρι. «Και θλιβερός ψεύτης» πρόσθεσε εκπρόσωπος του Μπιλ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις