Κόσμος

Ο πόλεμος χτυπά την «καρδιά» της Ρωσίας: Ο Πούτιν παραδέχεται ελλείψεις στα καύσιμα μετά τα ουκρανικά χτυπήματα

Ο Ρώσος πρόεδρος αναγνώρισε ότι η χώρα περνά μια δύσκολη περίοδο, όμως υπόσχεται ότι θα ανακάμψει
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μήνυμα αποφασιστικότητας έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντας ότι η Μόσχα θα διασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας και θα αντιμετωπίσει κάθε απειλή, την ώρα που η Ουκρανία εντείνει τις επιθέσεις της σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές στο ρωσικό έδαφος.

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε ότι η χώρα περνά μια δύσκολη περίοδο, ωστόσο υποστήριξε πως οι προκλήσεις αυτές έχουν ενισχύσει τη Ρωσία και την έχουν κάνει πιο έτοιμη να ανταποκριθεί στις εξελίξεις αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Βλέπουμε τα προβλήματα. Τα αναγνωρίζουμε και τα αντιμετωπίζουμε. Θα εγγυηθούμε αναμφίβολα την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα απαντήσει σε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις επιθέσεις που πραγματοποιεί η Ουκρανία εναντίον ρωσικών υποδομών, τις οποίες χαρακτήρισε «τρομοκρατικές».

Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου έγιναν λίγες ώρες μετά από μεγάλη επίθεση με ουκρανικά drones στην περιφέρεια Κρασνοντάρ, στη νοτιοδυτική Ρωσία. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, ενώ ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στο διυλιστήριο Σλαβιάνσκ επί του Κουμπάν, μία από τις σημαντικότερες ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Η επίθεση έρχεται να προστεθεί σε σειρά ουκρανικών πληγμάτων κατά ρωσικών διυλιστηρίων και ενεργειακών εγκαταστάσεων. Στις 18 Ιουνίου, αντίστοιχη επίθεση είχε προκαλέσει ισχυρές εκρήξεις και μεγάλη πυρκαγιά σε διυλιστήριο κοντά στη Μόσχα.

Το Κίεβο έχει εντείνει τους τελευταίους μήνες τις επιχειρήσεις βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστούν τα έσοδα από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων, τα οποία χρηματοδοτούν τη ρωσική πολεμική μηχανή.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη και στην προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία. Οι τοπικές αρχές κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι συνεχείς ουκρανικές επιθέσεις προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στις υποδομές, οδηγώντας σε διακοπές ηλεκτροδότησης και περιορισμούς στην πώληση καυσίμων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι οι επιθέσεις αυτές στερούν από τη Ρωσία πολύτιμους πόρους για τη συνέχιση του πολέμου και αποτελούν ακόμη ένα βήμα προς τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Όπως ανέφερε, οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν εγκαταστάσεις στο Σλαβιάνσκ επί του Κουμπάν, αλλά και στην περιφέρεια Γιαροσλάβλ, βόρεια της Μόσχας.

Παράλληλα, οι διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός, με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, παραμένουν χωρίς ουσιαστική πρόοδο, με τον πόλεμο να συνεχίζεται για πέμπτο χρόνο και τις δύο πλευρές να εντείνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα ένταση Ισραήλ – Τουρκίας: Ο Νετανιάχου στέλνει τον Ερντογάν στο δικαστήριο της Χάγης για τους Κούρδους και την Χαμάς
Η υπόθεση θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στις επιθέσεις του Ερντογάν κατά των κουρδικών μειονοτήτων στην Τουρκία, και στη χρηματοδότηση της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς
Ερντογάν και Νετανιάχου 24
Οι βρετανικές αρχές υποψιάζονται ότι το Ιράν είναι πίσω από την απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας στην αεροπορική βάση Φέρφορντ
Ένα κίνητρο που συνδέεται με το Ιράν θεωρείται το πιο πιθανό σενάριο της πιθανής τρομοκρατικής ενέργειας, ενώ εξετάζεται επίσης μια ρωσική επιχείρηση δολιοφθοράς ή ένα ισλαμιστικό σχέδιο πίσω από το περιστατικό
Βρετανία
Πέντε συλλήψεις για πιθανή τρομοκρατική επίθεση σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ στη Βρετανία - Σκόπευαν να προκαλέσουν «μεγάλη ζημιά» λέει ο Τραμπ
Η RAF Φέρφορντ στη Βρτεανία είναι από τις σημαντικότερες αεροπορικές εγκαταστάσεις, όπου βρίσκονται αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί για αμερικανικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή
Βρετανία
Πέδρο Σάντσεθ: Διαβεβαιώνει πως εργάζεται εντατικά για την επίλυση της στεγαστικής κρίσης
Το μήνυμα του Ισπανού πρωθυπουργού μετά το κύμα οργής που έχει προκαλέσει η έξωση της Μαρικάρμεν, ηλικιωμένης ΑμεΑ από το σπίτι της στη Μαδρίτη καθώς δεν μπορούσε να πληρώνει το ενοίκιο
Ο Πέδρο Σάντσεθ