Κόσμος

Ο Πούτιν ανακοίνωσε το τέλος! Πότε αποχωρεί από την εξουσία

- Πριν λίγες εβδομάδες ο Βλαντιμίρ Πούτιν κέρδισε τις εκλογές στην Ρωσία και εξασφάλισε την δεύτερη συνεχόμενη θητεία του - Κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως δεν μπορεί να επανεκλεγεί στην προεδρία της Ρωσίας - Ο ίδιος δηλώνει πως θα σεβαστεί το Σύνταγμα, όμως στο παρελθόν έχει κάνει ένα... κόλπο που δεν αποκλείεται να κάνει ξανά! - Το 2008 μετά από δύο συνεχόμενες θητείες παραιτήθηκε από την προεδρία όπως προβλέπει... το Σύνταγμα - Έγινε όμως... πρωθυπουργός, διέκοψε τις συνεχόμενες θητείες και το 2012 επέστρεψε στην... προεδρική καρέκλα! - Διαψεύδει κατηγορηματικά πως θα το κάνει ξανά, αλλά...
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα σεβαστεί το Σύνταγμα που απαγορεύει σε οποιονδήποτε να εκτίσει περισσότερες από δύο συνεχόμενες προεδρικές θητείες. Kάτι που σημαίνει ότι θα αποχωρήσει από τη θέση αυτή το 2024, όταν λήξει η τρέχουσα, δεύτερη θητεία του.

Η… ζαβολιά του Πούτιν το 2008

Η δήλωση αυτή, που έγινε στους δημοσιογράφους που παρακολουθούν τις εργασίες του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, δεν αποτελεί έκπληξη και δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι ο Πούτιν θα αποχωρήσει από την εξουσία μετά από έξι χρόνια.

[read4more]

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε παραιτηθεί και πάλι από την προεδρία το 2008, αφού ολοκλήρωσε δύο συνεχόμενες θητείες. Επέστρεψε στο ανώτατο αξίωμα το 2012, αφού στο ενδιάμεσο ανέλαβε την πρωθυπουργία. Θα μπορούσε, αν το επιθυμεί, να επαναλάβει την ίδια διαδικασία.

“Ανέκαθεν τηρούσα και τηρώ το Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας” απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος όταν ρωτήθηκε αν και πότε θα αποχωρήσει από την προεδρία. “Στο Σύνταγμα αναφέρεται με σαφήνεια ότι κανείς δεν μπορεί να υπηρετήσει περισσότερες από δύο συνεχόμενες θητείες. Σκοπεύω να τηρήσω αυτόν τον κανόνα“, πρόσθεσε στις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση.

Τον Μάρτιο, όταν κέρδισε με άνεση τις προεδρικές εκλογές, ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία στις εκλογές του 2030 και τότε φάνηκε να αποκλείει μια τέτοια πιθανότητα. “Θα αστειεύεστε! Τι θέλετε να κάνω; Να μείνω εδώ μέχρι τα 100 μου; Όχι“, απάντησε.

Ο Πούτιν γεννήθηκε το 1952 και το 2024, όταν θα λήξει η θητεία του, θα είναι 71 ετών. Ηλικία κάθε άλλο παρά απαγορευτική για μία τέτοια θέση ό, τι κι αν λέει… ο τσάρος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση κατασκοπείας στη Βρετανία: Μέλος του Βασιλικού Ναυτικού κατηγορείται ότι συγκέντρωνε απόρρητες πληροφορίες υπέρ ξένης δύναμης
Σε βάρος του 24χρονου Τέντι Γιανγκ απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες - Οι βρετανικές αρχές δεν έχουν κατονομάσει επισήμως τη συγκεκριμένη ξένη δύναμη, ωστόσο το Sky News αναφέρει ότι πρόκειται για τη Ρωσία, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί
Ναύτες στη Βρετανία
Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη: Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι από την κατάρρευση κτιρίου - Διασώθηκαν 10 άτομα
Ο κίνδυνος νέας κατάρρευσης δυσχεραίνει τις προσπάθειες εντοπισμού εγκλωβισμένων - Οι αρχές απομάκρυναν κατοίκους από γειτονικά κτίρια που κρίθηκαν επικίνδυνα
Το κτίριο που κατέρρευσε στην Κωνσταντινούπολη
Φουντώνει η μαθητική εξέγερση στη Γαλλία - Νέα πανεθνική κινητοποίηση σήμερα, κλειστά σχολεία
Δύο διαδηλώσεις στη Γαλλία, στις 13.00 (ώρα Ελλάδας) στην πλατεία Δημοκρατίας και στις 16.00 στη Βαστίλη - Ανησυχία στην κυβέρνηση για μαζικά συλλαλητήρια
Διαδηλώσεις στη Γαλλία
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα