Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ο Πούτιν εξαπολύει τους Τσετσένους του Καντίροφ για να καταστείλει το πραξικόπημα της Wagner του Πριγκόζιν

Ο Πούτιν εξαπολύει τους Τσετσένους του Καντίροφ για να καταστείλει το πραξικόπημα της Wagner του Πριγκόζιν

Ο Τσετσένος ηγέτης, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε σήμερα (24.06.2023) την πίστη του στον Βλαντιμίρ Πούτιν στον εμφύλιο πόλεμο με την ομάδα Wagner και τόνισε ότι θα βοηθήσει την Ρωσία στην καταστολή της ανταρσίας.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ ανέφερε σήμερα ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να βοηθήσουν τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην καταστολή της ανταρσίας του Γεβγκένι Πριγκόζιν ηγέτη της εταιρείας μισθοφόρων Wagner.

Ο Ραμζάν Καντίροφ τόνισε ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν και σκληρές μεθόδους, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο Ραμζάν Καντίροφ σε μία ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Πριγκόζιν ως “μία πισώπλατη μαχαιριά” καλώντας τους Ρώσους στρατιώτες να μην αποδεχτούν οποιεσδήποτε “προκλητικές ενέργειες”.

Ελάχιστα νωρίτερα, ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε τι αυτός και οι άνδρες του δεν θα παραδοθούν παρά τις εντολές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σκληρή απάντηση Πριγκόζιν στον Πούτιν – «Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο» – Πανικός στη Μόσχα μετά το πραξικόπημα της Wagner

Εν τω μεταξύ, tο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε σήμερα τους Γερμανούς τουρίστες να αποφύγουν την πόλη του Ροστόφ και τη γύρω περιοχή, όπως επίσης και τις μετακινήσεις τους, στο κέντρο της Μόσχας, μέχρι νεοτέρας, εξαιτίας των γεγονότων που διαδραματίζονται στη Ρωσία.

“Στη Μόσχα, πρέπει να αποφύγετε τις μετακινήσεις σε κρατικές και ειδικότερα, σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Πρέπει επίσης, να αποφεύγονται μετακινήσεις προς το κέντρο της πόλης, μέχρι νεοτέρας. Οι οδηγίες των ρωσικών αρχών ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται με κάθε τρόπο”, ανέφερε μία ταξιδιωτική οδηγία που αναβαθμίστηκε επί τη βάσει των τελευταίων εξελίξεων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις