Κόσμος

Ο Πούτιν κηρύσσει μονομερή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για το Πάσχα μετά την πρόθεση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την κατοχή της Κριμαίας από τη Ρωσία

Έθεσε βέβαια σε ετοιμότητα τον αρχηγό του στρατού, σε περίπτωση που παραβιαστεί από τους Ουκρανούς η εκεχειρία
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα (19/4/25) εντολή στα στρατεύματά του να τηρήσουν μια κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία με την ευκαιρία του Πάσχα, αρχής γενομένης από τις 18.00 ώρα Ελλάδας και έως τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, καλώντας το Κίεβο να κάνει το ίδιο.

«Καθοδηγούμενη από ανθρωπιστικές σκέψεις, η ρωσική πλευρά κηρύσσει μια εκεχειρία για το Πάσχα σήμερα, από τις 18.00 (ώρα Μόσχας και ώρα Ελλάδας) έως τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα. Δίνω εντολή να σταματήσουν όλες οι εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια συνεδρίαση που μεταδόθηκε ζωντανά από τη ρωσική τηλεόραση.

Ο Πούτιν είπε πως εικάζει ότι η Ουκρανία θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ρωσίας, όμως ανέθεσε στον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκεράσιμοφ να προετοιμάσει τα ρωσικά στρατεύματα προκειμένου να απωθήσουν οποιεσδήποτε παραβιάσεις της εκεχειρίας από το Κίεβο.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό, ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αναγνωρίσουν τον έλεγχο της Κριμαίας από τη Ρωσία, ως ένα μέρος μιας ευρύτερης ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Το απόγευμα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε τη δική του απάντηση, τονίζοντας ότι ο Πούτιν «παίζει με ανθρώπινες ζωές»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί δεν ήρθε η οικονομική «D-Day»: Προειδοποιητική «βολή» των ΗΠΑ στο Ιράν με κυρώσεις – «Θα ανατινάζαμε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα»
«Οι ΗΠΑ δίνουν σε όλους την ευκαιρία να διορθώσουν την κακή συμπεριφορά τους» τονίζει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών αιτιολογώντας την απόφαση να μην επιβληθούν άμεσα οι οικονομικές κυρώσεις του Τραμπ
Ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
9
Αποκάλυψη Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν: «Προσπάθησαν να δολοφονήσουν έναν από τους γιους μου»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποιος από τους γιους του στοχοποιήθηκε - ο Γιαΐρ ή ο Άβνερ - ούτε άλλες πληροφορίες σχετικά με την αναφερθείσα απόπειρα δολοφονίας
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις για το Ιράν και τους συμμάχους του – «Να κόψουμε κάθε οικονομική γραμμή ζωής που στηρίζει το τυραννικό καθεστώς»
Ο Σκοτ Μπέσεντ προειδοποίησε τους «διαμεσολαβητές» του Ιράν, να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο και να συναλλάσσονται με την Τεχεράνη
REUTERS 6