Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Πούτιν θέλει και δεύτερη συνάντηση με τον Τραμπ

Ο Πούτιν θέλει και δεύτερη συνάντηση με τον Τραμπ

Τα… απόνερα της συνάντησης ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχουν τέλος. Μετά το σάλο που προκάλεσε (στις ΗΠΑ) η πρόθεση του Αμερικανού προέδρου να καλέσει τον Ρώσο ομόλογό του στο Λευκό Οίκο το φθινόπωρο, έρχονται στο φως πληροφορίες για τα όσα συζήτησαν κατ’ ιδίαν στο Ελσίνκι.

Μπορεί ο επικεφαλής της αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών όχι μόνο να μην ήξερε για την πρόθεση του Τραμπ να καλέσει τον Πούτιν στην Ουάσινγκτον και να θεωρεί πως ίσως ο Ρώσος πρόεδρος να έχει ηχογραφήσει τα πάντα, αλλά όλα δείχνουν πως μια νέα, δεύτερη, συνάντηση των δυο ανδρών είναι πολύ πιθανή.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει την πρόταση για μια νέα συνάντηση ανάμεσα Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον πρεσβευτή της Μόσχας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ. Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου ότι ο Τραμπ προσκάλεσε τον Πούτιν στην Ουάσινγκτον το φθινόπωρο.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ δεν… κρατήθηκε και μίλησε για τον Πούτιν σε ακόμα μια συνέντευξή του. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπεραμύνθηκε, μιλώντας στο CNBC, των προσπαθειών του να οικοδομήσει μια σχέση με τον Ρώσο ηγέτη, λέγοντας πως η συνομιλία τους είναι πάντα ευχάριστη. «Έτσι είχα μια συνάντηση που κράτησε περισσότερες από δύο ώρες. Δεν ήταν πάντοτε συμβιβαστική. Συζητήσαμε πολλά καλά πράγματα και για τις δύο χώρες, ειλικρινά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τι συζήτησαν Τραμπ – Πούτιν

Όλα αυτά ενώ… όλος ο κόσμος απορεί τι μπορεί να συζήτησαν Τραμπ και Πούτιν στη σχεδόν δίωρη κατ’ ιδίαν συνάντησή τους. Ένα τετ α τετ που έγινε παρουσία μόνο των διερμηνέων τους.

Σύμφωνα με τον Αντόνοφ, ο Πούτιν διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις στον Τραμπ για την επίλυση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα πάντα με Interfax. Το ρωσικό πρακτορείο, πάντως, δεν ανέφερε συγκεκριμένα ποιες είναι αυτές.

Αυτό μοιάζει να το ξέρει το Bloomberg. Σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού πρακτορείου, ο Πούτιν πρότεινε στον Τραμπ τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την επίλυση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην πρότασή του στη διάρκεια συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών που είχε χθες (Πέμπτη, 19.07.2018) με πρεσβευτές στη Μόσχα, σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται πρόσωπα τα οποία ήταν παρόντα. Ο Τραμπ φέρεται ότι ζήτησε από τον Πούτιν να μην αναφερθεί στην πρόταση αυτή κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, ώστε να πάρει χρόνο για να την επεξεργαστεί.

«Ψήνουν» τη νέα συνάντηση

Ο Ρώσος πρεσβευτής δήλωσε ότι θα ήταν καλό να διοργανωθεί μια συνάντηση ανάμεσα στον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και στον Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις και πρόσθεσε ότι μια ομάδα Αμερικανών βουλευτών σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη Ρωσία.

Ομάδα ρεπουμπλικάνων μελών του Κογκρέσου ταξίδεψαν στη Μόσχα πριν μερικές μέρες και βουλευτές πιθανόν να επισκεφθούν και πάλι τη ρωσική πρωτεύουσα το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου, μετέδωσε το TASS επικαλούμενο τον βουλευτή Κονσταντίν Κοσατσίοφ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις