Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ο Πούτιν θέλει ραντεβού με Τραμπ

Τραμπ Πούτιν

Να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ θέλει ο Βλαντίμιρ Πούτιν τη στιγμή που την Τρίτη, 12 Ιουνίου θα γίνει η ιστορική διάσκεψη κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας.

Σύντομα και ίσως στη Βιέννη αναμένεται να συναντηθούν οι Πρόεδροι Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας. Η αυστριακή πρωτεύουσα είναι μία από τις πόλεις που εξετάζονται για να βρεθεί ο τόπος διεξαγωγής ενδεχόμενης συνόδου κορυφής Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε το Σάββατο (09.06.2018) σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πούτιν δήλωσε τον περασμένο μήνα πως η προτεινόμενη συνάντηση κορυφής του ιδίου με τον Τραμπ δεν προχωρεί προς το παρόν και αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ο Τραμπ ανέφερε τον Μάρτιο πως οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν σύντομα. Όμως, από τότε οι ήδη κακές σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα επιδεινώθηκαν περαιτέρω αναφορικά με τη σύγκρουση στη Συρία και τη δηλητηρίαση ενός ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου στη Βρετανία.

Ώρα Σιγκαπούρης

Η επερχόμενη διάσκεψη κορυφής της 12ης Ιουνίου, μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, θα εξετάσει το ζήτημα ενός Συμφώνου Ειρήνευσης της Σεούλ και της Πιονγιάνγκ, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

“Μεταξύ άλλων θεμάτων οι δύο Πρόεδροι θα εξετάσουν μία συμφωνία ειρήνης, ώστε, όλα να εξελίσσονται σύμφωνα με την γραμμή του ρωσο-κινεζικού οδικού χάρτη”, εξήγησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Λαβρόφ – Πομπέο τον Αύγουστο

Τόσο η Μόσχα, όσο και η Ουάσινγκτον αναγνωρίζουν την ανάγκη για μία συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και Μάικ Πομπέο στο άμεσο μέλλον.

Η διάσκεψη των χωρών μελών της Ένωσης των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στην Σιγκαπούρη, θα μπορούσε να φιλοξενήσει μία τέτοια συνάντηση, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Ρώσου Αναπληρωτή υπουργού των Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Σε εδάφη υπό αμερικανική εποπτεία οι τζιχαντιστές στη Συρία

Θύλακες αντίστασης της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους υπάρχουν στο έδαφος της Συρίας, μόνο σε περιοχές που ελέγχονται από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγο Ίγκορ Κονασένκοφ.

Η δήλωση αυτή, ακολουθεί την δήλωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Τζιμ Μάτις που έγινε την Τετάρτη και σύμφωνα με την οποία, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) “ήταν η μόνη στρατιωτική οργάνωση που μπορούσε να πετάξει” το Ισλαμικό Κράτος εκτός Συρίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις