Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ο Πούτιν ενθουσίασε τον Τραμπ: “Συγκλονιστική συνάντηση”

Ο Πούτιν ενθουσίασε τον Τραμπ: “Συγκλονιστική συνάντηση”

Το Κρεμλίνο έμεινε γενικά ικανοποιημένο από την πρώτη συνάντηση των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ στο Αμβούργο, το ίδιο και ο Λευκός Οίκος, αν λάβουμε το όψιν την δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ότι η συνάντηση ήταν «συγκλονιστική».

 Ωστόσο οι ρωσικές εφημερίδες έκαναν με την σειρά τους την δική τους αποτίμηση για την πολυαναμενόμενη αυτή συνάντηση, στην οποία ο πρόεδρος Πούτιν, διαπίστωσε ότι ο «συνομιλητής Τραμπ είναι πολύ διαφορετικός από τον τηλεοπτικό Τραμπ».

Γενικά, θα έλεγε κανείς, ότι τα ρωσικά μέσα είδαν θετικά την συνάντηση αυτή, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι δεν υπήρξαν θεαματικές αλλαγές στις σχέσεις των δύο χωρών. Η εφημερίδα «Κοmmersant» εκτιμούσε ότι οι συνομιλίες Πούτιν-Τραμπ επισκίασαν το βασικό περιεχόμενο της ημερήσιας διάταξης της συνόδου κορυφής της G20, γράφοντας ότι «η εισηγητική ομιλία της οικοδέσποινα της συνόδου κορυφής, της γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ενδιέφερε λιγότερο τα διεθνή ΜΜΕ από την πρώτη χειραψία των ηγετών των ΗΠΑ και της Ρωσίας στους διαδρόμους της συνόδου».

Η εφημερίδα Vedomosti γράφει ότι παρά τις δηλώσεις των Πούτιν και Τραμπ ότι ελπίζουν να βρούν διέξοδο στην κρίση που διέπει τις διμερείς σχέσεις, πραγματικές πιθανότητες για να γίνει κάτι δεν υπάρχουν. «Η επαφή συνεργασίας μεταξύ των δύο προέδρων έγινε, αλλά να τρέφει κάποιος περιττές ελπίδες δεν αξίζει» ήταν το σχόλιο που έκανε στην εφημερίδα ο διευθυντής του Κέντρου Carnegie της Μόσχας Ντμίτρι Τρένιν, εκτιμώντας ότι «Η διένεξη μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ είναι θεμελιώδους σημασίας, καθώς αφορά την παγκόσμια τάξη πραγμάτων και θα επιλυθεί εύκολα».

Ακόμη πιο φειδωλή στις εκτιμήσεις της υπήρξε η εφημερίδα «Novaya Gazeta” η οποία εκτιμούσε ότι το κύριο αποτέλεσμα της συνάντησης Πούτιν -Τραμπ, ότι παρόλα αυτά έγινε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε