Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο πρίγκιπας Άντριου παραιτείται από μέλος της Βασιλικής Λέσχης Γκολφ του Σαιντ Άντριους μετά από 30 χρόνια

Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Η 30ετής συνεργασία του πρίγκιπα Άντριου με τη Βασιλική Λέσχη Γκολφ του Σαιντ Άντριους (Royal & Ancient Golf Club of St Andrews) ως επίτιμο μέλος έλαβε τέλος.

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ενημέρωσε ένα από τα παλαιότερο κλαμπ γκολφ στον κόσμο για την απόφασή του να παραιτηθεί από την ιδιότητα του μέλους. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το κλαμπ έλαβε ειδοποίηση ότι ο δούκας του Γιορκ θα παραιτηθεί από την τιμητική ιδιότητα μέλους. Σεβόμαστε και εκτιμούμε αυτή την απόφαση», δήλωσε εκπρόσωπος του συλλόγου.

Ο πρίγκιπας ήταν μάλιστα αρχηγός του κλαμπ το 2003 και το 2004 και μάλιστα συνέπεσε με την 250ή επέτειο της λέσχης ενώ η αδελφή του, πριγκίπισσα Άννα, έγινε επίτιμο μέλος λίγο μετά την απόφαση του 2014 να γίνονται δεκτές και γυναίκες. Ένας πίνακας, που ανατέθηκε ειδικά από τη Λέσχη για τον εορτασμό της επετείου της, στον ζωγράφο Anthony Oakshett, δείχνει τον Δούκα της Υόρκης να εισέρχεται στο γραφείο. Μετά την παραίτηση του Άντριου η πορεία του πίνακα θεωρείται άγνωστη σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian.

Ο πρίγκιπας Άντριου αρνείται τις καταγγελίες της Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρι περί σεξουαλικής κακοποίησης το 2001 όταν ήταν 17 ετών και ζητά δικαστική εξέταση ενώπιον ενόρκων. Οι δικηγόροι του, τονίζουν πως: «Ο πρίγκιπας Άντριου απαιτεί δια του παρόντος μια δίκη από ενόρκους για όλα τα αίτια της αγωγής που προβάλλονται στην καταγγελία». Οι κατηγορίες αυτές τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2019 και σύμφωνα με το Παλάτι, του αφαιρέθηκαν οι στρατιωτικοί τίτλοι.

πρίγκιπας Άντριου

Μέλη της βασιλικής οικογένειας προσπαθούν να τον παροτρύνουν να τακτοποιήσει το θέμα εξωδικαστικά με την Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε. Ωστόσο ο δούκας αρνείται τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής κακοποίησης που έχουν διατυπωθεί εναντίον του. Έχει προθεσμία μέχρι και τις 14 Ιουλίου να καταθέσει ενόρκως, ενώ θα μπορούσε να οδηγηθεί σε δίκη από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις