Πέμπτη, 23 Μαΐ
27oC Αθήνα

Ο πρίγκιπας Χάρι βλέπει συνωμοσία πίσω από το δυστύχημα της Νταϊάνα – Τι αναφέρει στο νέο του βιβλίο

Ο πρίγκιπας Χάρι βλέπει συνωμοσία πίσω από το δυστύχημα της Νταϊάνα – Τι αναφέρει στο νέο του βιβλίο

Στις 10 Ιανουαρίου κυκλοφορεί η αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι θα προκαλέσει έναν νέο μεγάλο «πονοκέφαλο» στο Μπάκιγχαμ. Και παρόλο που ο εκδοτικός οίκος Penguin έχει κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό τα περιεχόμενα του «Spare», πληροφορίες αναφέρουν ότι σ’ αυτό υπάρχουν εκτενείς αναφορές στο δυστύχημα της Νταϊάνα

Δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο αναφέρουν ότι ο πρίγκιπας Χάρι στο βιβλίο του «Spare» μιλά – μεταξύ πολλών  άλλων – για τα συναισθήματα, αλλά και τις σκέψεις του γύρω από το τροχαίο δυστύχημα της μητέρας του. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 37χρονος γαλαζοαίματος είχε προσλάβει ειδικούς ερευνητές για να ερευνήσουν τα αίτια του θανάτου της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα. Και, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα όσα ανακάλυψαν οι ειδικοί ερευνητές δεν έχουν καμία σχέση με το πόρισμα της Scotland Yard και της γαλλικής Αστυνομίας.

Στα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail – περιλαμβάνονται μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, Γάλλων αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο αλλά και δημοσιογράφων που έχουν ερευνήσει με μεγάλη λεπτομέρεια πώς και γιατί η Νταϊάνα πέθανε. Ένας από τους ειδικούς ερευνητές αναφέρει δε ότι ο Χάρι είναι πολύ προσηλωμένος στο να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το δυστύχημα της μητέρας του, ενώ βλέπει ακόμα και συνωμοσία πίσω από τον θάνατό της. 

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Οι τελευταίες στιγμές πριν σταματήσει για πάντα η καρδιά της Lady D

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι ποτέ δεν πήρε δημόσια θέση  για την περίφημη συνέντευξη της Νταϊάνα στο Panorama του BBC, η οποία δόθηκε στον Μartin Βashir αφού ο δημοσιογράφος της παρουσίασε ψεύτικα στοιχεία ότι το παλάτι αναζητεί τρόπους για να την «εξαφανίσει». Η υπόθεση επικοινωνιακά δεν είχε σταθεί μόνο στις ευθύνες του δημοσιογράφου του BBC, αλλά προσπαθούσε με κάθε τρόπο να παρουσιάσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα ως υστερική και ασταθή ψυχολογικά.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Προφητικό γράμμα «μαχαιριά» για τον Κάρολο! «Σχεδιάζει αυτοκινητιστικό ατύχημα»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρίγκιπας Χάρι, αντίθετα από τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο και τον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ, δεν πιστεύει ότι η Νταϊάνα ήταν «ασταθής ψυχολογικά» όταν δαιμονοποιούσε το Μπάκιγχαμ. Θεωρεί μάλιστα ότι ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε το σκάνδαλο με την συνέντευξη στο Panorama του BBC έπληξε την την μνήμη της μητέρας του και το όλο θέμα με τον Μartin Βashir είχε ως στόχο να παρουσιάσουν ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα φαντασιωνόταν πράγματα και να μην έρθουν στο φως οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα στο Παρίσι. Θεωρεί, δηλαδή, ότι το Μπάκιγχαμ χρησιμοποίησε το σκάνδαλο για να πλήξει την εικόνα της ευθυκρισίας της μητέρας του.

Η έρευνα του BBC για την πριγκίπισσα Νταϊάνα και την ιστορική συνέντευξη το 1995

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η επίσημη θέση, σφραγισμένη από τις έρευνες των γαλλικών Αρχών και της Scotland Yard και αργότερα σε δημόσια βρετανική έρευνα, είναι ότι το δυστύχημα της πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν αποτέλεσμα «βαριάς αμέλειας» του μεθυσμένου σοφέρ του Ritz, Henri Paul, ο οποίος έτρεχε με ταχύτητα για να γλιτώσει από παπαράτσι πάνω σε μοτοσυκλέτες, οι οποίοι είχαν γίνει «ουρά» της Mercedes, προσπαθώντας να την φωτογραφίσουν με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις