Κόσμος

Ο Πρόεδρος της Φινλανδίας είπε στον Τραμπ να αρχίσει εκεχειρία στην Ουκρανία στις 20 Απριλίου

«Επειδή στις 20 Απριλίου είναι Πάσχα και επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ τότε θα συμπληρώνει τρεις μήνες στην εξουσία», είπε ο Αλεξάντερ Στουμπ σε Φινλανδούς δημοσιογράφους
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η 20η Απριλίου θα ήταν μια καλή στιγμή για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία», δήλωσε σήμερα (30.03.2025) ότι είπε στον Ντόναλντ Τραμπ ο Πρόεδρος της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, στη συνάντηση που είχαν στην έπαυλη του ομολόγου του των ΗΠΑ στη Φλόριντα.

Ο Αλεξάντερ Στουμπ αποκάλυψε πως είπε στον Ντόναλντ Τραμπ ότι θα πρέπει να τεθεί μία προθεσμία για την έναρξη εκεχειρίας στην Ουκρανία, ούτως ώστε η κατάπαυση του πυρός να υλοποιηθεί.

«Η 20η Απριλίου θα ήταν μια καλή στιγμή για μια πλήρη κατάπαυση του πυρός, χωρίς προϋποθέσεις… Επειδή απαιτείται να τεθεί μια προθεσμία, επειδή είναι Πάσχα και επειδή ο Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ τότε θα συμπληρώνει τρεις μήνες στην εξουσία», είπε ο Στουμπ σε Φινλανδούς δημοσιογράφους στο Λονδίνο.

Ο Στουμπ το Σάββατο (29.03.2025) συναντήθηκε αιφνιδιαστικά με τον Τραμπ στη Φλόριντα και συζήτησαν την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας των χωρών τους ενώ έπαιξαν επίσης μια παρτίδα γκολφ, ανέφερε το γραφείο του Φινλανδού προέδρου.

Αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, ο Τραμπ έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, τον οποίο αποκαλεί «γελοίο». Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι σύναψαν χωριστές συμφωνίες με την Ουκρανία και τη Ρωσία για να σταματήσουν τα πλήγματα στη Μαύρη Θάλασσα και στις ενεργειακές υποδομές.

Ο Στουμπ είπε στους δημοσιογράφους ότι η υπομονή του Τραμπ με τη Ρωσία εξαντλείται και οι ΗΠΑ έχουν «μακροπρόθεσμα» σχέδια εάν η Ρωσία δεν αποδεχτεί την κατάπαυση του πυρός.

Νωρίτερα, ο Τραμπ απείλησε να επιβάλει πρόσθετους δασμούς 25-50% στο ρωσικό πετρέλαιο, εάν θεωρήσει ότι η Μόσχα εμποδίζει τις προσπάθειές του για τον τερματισμό του πολέμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου - Βρέθηκαν νομίσματα, αγγεία και βωμοί
Οι ανασκαφές αποκάλυψαν συνοικίες με διαδρόμους που εκτείνονταν από βορρά προς νότο και διασταυρώνονταν με δρόμους από ανατολή προς δύση, σχηματίζοντας ανοιχτές πλατείες και δημόσιους χώρους
Η πόλη στην όαση της Ντάχλα, στην περιφέρεια της Νέας Κοιλάδας της σημερινής Αιγύπτου, μαρτυρά τη ζωή της εποχής που η χώρα αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πτοήθηκε από τους κεραυνούς πριν την ομιλία του για την 4η Ιουλίου: Δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσουν
Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας η ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την 250η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ακολούθησε εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων
Ο Ντόναλντ Τραμπ