Κόσμος

Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ θα μειώσει τον μισθό του μετά τις περικοπές στη χρηματοδότηση που αποφάσισε ο Τραμπ

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει στοχοθετήσει πανεπιστήμια τα οποία κατηγορεί πως προωθούν μια αριστερή ατζέντα, πιέζοντάς τα να σταματήσουν πρωτοβουλίες για τη διαφορετικότητα

Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ, Άλαν Γκάρμπερ, ανακοίνωσε πως θα μειώσει τον μισθό του κατά 25% μετά τις περικοπές στην χρηματοδότηση που αποφάσισε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο η μείωση του μισθού θα ισχύσει από την αρχή του νέου οικονομικού έτους την 1η Ιουλίου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ. Οι πρόεδροι του Χάρβαρντ κερδίζουν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο.

Ο εκπρόσωπος του Χάρβαρντ Τζόναθαν Λ. Σουέιν δήλωσε, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πως και άλλοι αξιωματούχοι του Χάρβαρντ δέχθηκαν επίσης εθελοντικά αλλαγές στο μισθό τους.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει στοχοθετήσει πανεπιστήμια τα οποία κατηγορεί πως προωθούν μια αριστερή ατζέντα, πιέζοντάς τα να σταματήσουν πρωτοβουλίες για τη διαφορετικότητα και να συμμορφωθούν με νέες οδηγίες για την εισαγωγή φοιτητών, τη συμπεριφορά στις πανεπιστημιουπόλεις και τις πρακτικές προσλήψεων.

Το Χάρβαρντ αρνήθηκε να υιοθετήσει πολλά απ’ αυτά τα μέτρα και έχει προχωρήσει σε νομικές προσφυγές κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Καθώς η διένεξη κλιμακωνόταν, πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες ανακοίνωσαν πρόσφατα σχέδια να κόψουν επιπλέον 450 εκατομμύρια δολάρια σε χορηγήσεις, σύμφωνα με τη δύναμη κρούσης της αμερικανικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού. Αυτό επιπλέον του υφιστάμενου παγώματος 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων πολυετούς ομοσπονδιακής χρηματοδότησης.

Αξιωματούχοι κατηγορούν το Χάρβαρντ ότι δεν αντιμετώπισε με τον κατάλληλο τρόπο επεισόδια αντισημιτισμού στην πανεπιστημιούπολη.

Ο Γκάρμπερ απέρριψε τις κατηγορίες και δήλωσε πως το πανεπιστήμιο έχει ήδη αναλάβει δράση για να αντιμετωπίσει το θέμα. Προειδοποίησε πως η κυβέρνηση παρεμβαίνει στις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες ιδιωτικών ιδρυμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο στο ελίτ σχολείο της Κέιτ Μίντλετον: Απέλυσαν καθηγητή Φυσικής λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς» και βρέθηκε απαγχονισμένος
Ο 54χρονος Τζον Ράιτ καθηγητής δίδασκε στο Marlborough College επί μια δεκαετία – το ίδιο σχολείο στο οποίο φοίτησε η Κέιτ Μίντλετον από το 1996 έως το 2000
Marlborough College – το ιστορικό σχολείο όπου φοίτησε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον
Ιστορική συμφωνία: Η Ουκρανία αγοράζει έως 100 Rafale από τη Γαλλία – Συνάντηση Μακρόν με Ζελένσκι στο Παρίσι
Ζελένσκι και Μακρόν υπέγραψαν ιστορική εξοπλιστική συμφωνία σε τελετή στην αεροπορική βάση του Βιλακουμπλέ, κοντά στο Παρίσι - «Μία μεγάλη μέρα», γράφει, στα γαλλικά και στα ουκρανικά, ο Μακρόν στο Χ
Μακρόν και Ζελένσκι 61