Κόσμος

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, στη βρετανική κυβέρνηση

Η βρετανική κυβέρνηση διόρισε σήμερα τον πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, ως εμπορικό σύμβουλο της Βρετανίας, απορρίπτοντας τις αντιρρήσεις επικριτών και της αντιπολίτευσης ότι οι συντηρητικές απόψεις του για τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους τον καθιστούν ακατάλληλο να εκπροσωπεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ορισμένοι Βρετανοί βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών Κέιρ Στάρμερ, δήλωσαν ότι ο 62χρονος Άμποτ, ο οποίος κυβέρνησε την Αυστραλία από το 2013 έως 2015, δεν είναι κατάλληλος για τη θέση στην οποία διορίστηκε.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διατελέσει σύμβουλος του βρετανικού Συμβουλίου Εμπορίου, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί ξανά το 2017 για να προωθήσει τις εξαγωγές και τις εισερχόμενες επενδύσεις μετά το Brexit. Το Συμβούλιο στελεχώνεται από ηγετικές προσωπικότητες από τον κόσμο της πολιτικής και των επιχειρήσεων που ενεργούν ως σύμβουλοι.

“Το νέο Συμβούλιο Εμπορίου θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να βοηθήσει τη Βρετανία να στηρίξει το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο”, τόνισε σε ανακοίνωσή της η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λιζ Τρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2