Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας καλεί τους ηγέτες της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Βρετανίας να επισκεφθούν το Κίεβο

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας καλεί τους ηγέτες της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Βρετανίας να επισκεφθούν το Κίεβο

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας κάλεσε τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Βρετανίας να επισκεφθούν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας σε ένδειξη αλληλεγγύης. Μαζί με τους πρωθυπουργούς της Τσεχίας και της Σλοβενίας, ο Ματέους Μοραβιέτσκι βρέθηκε στο Κίεβο και συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Σε δηλώσεις που έκανε στην γερμανική Bild, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας σημείωσε ότι ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, και άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων χωρών της ΕΕ θα πρέπει να ταξιδέψουν στο Κίεβο, να κοιτάξουν στα μάτια τις γυναίκες και τα παιδιά εκεί και να τους βοηθήσουν να σώσουν τις ζωές τους και την ανεξαρτησία τους.

Οι Ουκρανοί πολεμούν για τις αξίες της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου, προσέθεσε.

Το Κίεβο βομβαρδίζεται τακτικά από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Σλοβενίας μετέβησαν στο Κίεβο με το τρένο την Τρίτη και συνάντησαν εκεί τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ένδειξη υποστήριξης.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία Αντρί Μέλνικ δήλωσε ότι ενώ το ταξίδι αυτό μπορεί να ήταν μια συμβολική πολιτική κίνηση, “έδωσε ωστόσο στους ανθρώπους -στους περισσότερους από 2 εκατομμύρια που έχουν παραμείνει στην πόλη- κουράγιο”.

Ο Μέλνικ παρότρυνε επίσης τον Σολτς να ταξιδέψει στο Κίεβο σε σχόλια που έκανε στο Bild Live. “Θα ήταν καλό αν ο καγκελάριος Σολτς μπορούσε να επισκεφθεί το Κίεβο κάποια στιγμή για να δει την καταστροφή και να πάρει μια αίσθηση αυτού που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι εδώ”, σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις