Κόσμος

Ο πρώτος γάμος γυναικών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού

Ήταν ένας γάμος με όλες τις τιμές. Δυο γυναίκες, αξιωματικοί του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού ένωσαν τις ζωές τους και ήταν ο πρώτος μεταξύ γυναικών αλλά όχι ο πρώτος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στην Ιταλία.

Η φωτογραφία που αναρτήθηκε χθες στο Facebook δείχνει δύο κοπέλες με την επίσημη στολή του Πολεμικού Ναυτικού περιστοιχισμένες από τους συναδέλφους τους: «Αγαπιούνται και επικύρωσαν το όνειρό τους», σχολιάζει η λεζάντα που ανακοινώνει την ένωση της πλωτάρχη Ρόζα Μαρία Μογκαβέρο και της υποπλοιάρχου Λορέλα Τσίπρο που ενώθηκαν στη βάση της Λα Σπέτσια, όπου σταθμεύουν.

«Πίστεψαν την αγάπη τους φορώντας την επίσημη στολή, σαν να ήταν κάτι αυτονόητο, απλό, φυσιολογικό. Και ήταν πράγματι, διότι όταν γιορτάζεις τον έρωτά σου, με φίλους και συγγενείς, όλα γίνονται φυσιολογικά», τονίζει στη δημοσίευση που πρόσθεσε ο Μάρκο Φούρφαρο, εθνικός συντονιστής της οργάνωσης Futura και μέλος της κεντρικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (Pd).

Η φωτογραφία που δείχνει τις δύο γυναίκες να περνούν κάτω από την αψίδα με τα σπαθιά που σχημάτισαν οι συνάδελφοί τους, κυκλοφόρησε αμέσως σε όλο το διαδίκτυο και τη μοιράστηκαν χιλιάδες χρήστες μέσα σε λίγες ώρες.

Την ίδια στιγμή που γιορταζόταν η ένωσή τους, έκλεινε τις εργασίες του στη Βερόνα το συνέδριο για την Οικογένεια, στο οποίο έκανε και την εμφάνισή του και ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκας, υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Η πρώτη ένωση ζεύγους του ιδίου φύλου στο Πολεμικό Ναυτικό είχε γίνει πράξη το 2016, ανάμεσα στον υποπλοίαρχο Αντόνιο Κουτούρι και του Ουμπέρτο Γκρανάτα.

Για τη χθεσινή ένωση των δύο αξιωματικών δημοσίευσε ανακοίνωση και η υπουργός Άμυνας Ελιζαμπέτα Τρέντα: «Θέλω να διαβιβάσω τις πιο ειλικρινείς ευχές μου στη Λορέλα και τη Ρόζι. Πραγματικά χάρηκα βλέποντας τις φωτογραφίες από την πιο όμορφη ημέρα σας, με τις δύο οικογένειές σας μαζί και την χαρά στα βλέμματά σας. Η Λορέλα και η Ρόζι είναι το πιο σημαντικό παράδειγμα της πολιτισμικής εξέλιξης στις ένοπλες δυνάμεις και τη χώρα μας», έγραψε η υπουργός στον λογαριασμό της στο Facebook.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένας νεκρός από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε πολυσύχναστο κατάστημα παιχνιδιών στη Μόσχα - Εκκενώθηκε το κτίριο
Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται στην πλατεία Λουμπιάνκα κοντά στα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), της κυριότερης διαδόχου της σοβιετικής KGB
Πυροσβεστικά
Κατασκοπεία και παγκόσμιοι ανταγωνισμοί – Τα δύσκολα διλήμματα της νέας επικεφαλής της MI6 στη Βρετανία
Η νέα διευθύντρια του MI6 θα πρέπει να εκσυγχρονίσει την ανθρώπινη κατασκοπεία στην ψηφιακή εποχή, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την αυξανόμενη αντιπαλότητα με την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν, εξηγεί το Economist σε ανάλυσή του
Το κτίριο της ΜΙ6 στο Λονδίνο
Times of Israel: Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει το Ισραήλ να δράσει γρήγορα στη Γάζα ενώ μεγαλώνει η ανησυχία για τους ομήρους
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ανυπομονησία του για τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς και ζητά μια γρήγορη και αποφασιστική επιχείρηση – Το Ισραήλ αναγνωρίζει ότι αρκετοί όμηροι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή τους
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2
ΗΠΑ: Το μυστηριώδες διαστημικό αεροσκάφος X-37B ξεκινά νέα αποστολή
Το μυστικό διαστημικό αεροσκάφος X-37B εκτοξεύτηκε για την όγδοη αποστολή του – Σχεδιασμένο να παραμένει σε τροχιά για μήνες, ακόμη και για χρόνια, ενσαρκώνει τις αμερικανικές στρατιωτικές φιλοδοξίες στο Διάστημα
Το αεροσκάφος X-37B
Βενεζουέλα: Τεταμένο κλίμα στη χώρα μετά την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Καραϊβική
Πολεμικά πλοία, υποβρύχια και χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες βρίσκονται ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας – Η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για επιχείρηση κατά των ναρκωτικών αλλά το Καράκας φοβάται στρατιωτική επέμβαση
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο