Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο πυρηνικός εφιάλτης επιστρέφει! Ο Πούτιν υπέγραψε την αναστολή της Συνθήκης INF

fake news
photo Reuters

Και επίσημα πλέον η Ρωσία με διάταγμα Πούτιν αναστέλλει τη συμμετοχή της στη Συνθήκη INF για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων Μεσαίου και Μικρού Βεληνεκούς.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο το διάταγμα από τον πρόεδρο Πούτιν υπεγράφη γιατί ήταν αναγκαίο να ληφθούν μέτρα, επειδή οι ΗΠΑ αθέτησαν τις υποχρεώσεις τους, που απέρρεαν από τη Συνθήκη INF.

Το διάταγμα του προέδρου Πούτιν τίθεται σε ισχύ, από την ημέρα της υπογραφής του, δηλαδή από σήμερα 4 Μαρτίου, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θα ενημερώσει τις χώρες που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη.

Τον χορό είχαν ανοίξει την 1η Φεβρουαρίου οι ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, να ανακοινώνουν πως θα αναστέλλουν τη συμμετοχή τους στην INF έως τις 2 Φεβρουαρίου, ενώ μετά από έξι μήνες θα αποχωρήσουν από την Συμφωνία, επειδή η Ρωσία την παραβιάζει.

Ο Πρόεδρος Πούτιν από την πλευρά του ανακοίνωσε στις 2 Φεβρουαρίου ότι αναστέλλει την συμμετοχή της Μόσχας στη Συνθήκη, δίνοντας εντολή να μην γίνονται προσπάθειες για συνομιλίες με την Ουάσιγκτον στο ζήτημα αυτό, υπογραμμίζοντας ότι η αμερικανική πλευρά πρέπει να ωριμάσει για να μπορεί να διεξάγει διαπραγματεύσεις με περιεχόμενο και σε ισότιμη βάση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις