Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ο Ραμζάν Καντίροφ φέρεται να έθαψε ζωντανό τον αντιπρόεδρο της Τσετσενίας και προσωπικό του γιατρό

Ο Ραμζάν Καντίροφ φέρεται να έθαψε ζωντανό τον αντιπρόεδρο της Τσετσενίας και προσωπικό του γιατρό

Σοκάρει ο ισχυρισμός του Telegram «VChK-OGPU», που αναφέρει ότι ο Ραμζάν Καντίροφ πιθανότατα να έθαψε ζωντανό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του και προσωπικό του γιατρό, Έλχαν Σουλεϊμάνοφ.

Οι αναφορές από την Ρωσία αναφέρουν ότι ο Έλχαν Σουλεϊμάνοφ, στενός συνεργάτης του Ραμζάν Καντίροφ εχει εξαφανιστεί εδώ και μήνες και εκφράζεται φόβος ότι είναι νεκρός, καθώς υπάρχουν ισχυρισμοί ότι δηλητηρίαζε τον Τσετσένο πολέμαρχο.

Η φημολογία σχετικά με την υγεία του Καντίροφ στις αρχές του 2023 ήταν μεγάλη. Συγκεκριμένα σε βίντεο εμφανιζόταν να έχει πάρει βάρος, να είναι πρησμένος, ενώ συχνά δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του. Φήμες ανέφεραν για πιθανό πρόβλημα στα νεφρά.

Ο Έλχαν Σουλεϊμάνοφ, 49 ετών υπηρέτησε ως υπουργός Υγείας και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τσετσενίας. Οπως αναφέρει η Daily Mail εδώ και σχεδόν έναν χρόνο δεν έχει κάνει αναρτήσεις στο Instagram και δεν υπάρχει κάποια πληροφορία γι’ αυτόν.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Σουλεϊμάνοφ του είχε δώσει συγκεκριμένες ενέσεις και ο Καντίροφ πίστευε πως σε αυτή τη φαρμακευτική αγωγή οφειλόταν το γεγονός ότι ένιωθε άρρωστος.

Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Σουλεϊμάνοφ να απολυθεί από τη θέση του αντιπροέδρου τον Οκτώβριο του 2022. Η επίσημη ανακοίνωση τότε ήταν πως είχε παραιτηθεί με δίκη του θέληση.

Να σημειωθεί ότι ο Καντίροφ φημίζεται για την ωμότητά με χαρακτηριστικές περιπτώσεις τα βασανιστήρια και οι φόνοι ομοφυλοφίλων στη χώρα του, γεγονός μάλιστα για το οποίο καυχιέται.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις