Κόσμος

Ο Ρικ Όουενς απαντά στον Τραμπ μέσω… της νέας του συλλογής ανδρικών ρούχων

Για τη νέα συλλογή του ο Ρικ Όουενς άντλησε έμπνευση από τα παιδικά του χρόνια και έκανε αναφορές στη μητέρα, στον πατέρα του, στις διακοπές με τα ξαδέρφια του και στη διαρκή εμμονή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να διαχωρίσει τις ΗΠΑ και το Μεξικό.

Για την επίδειξη στο Παρίσι της ανδρικής συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 ο Ρικ Όουενς έστησε όπως συνήθως, την πασαρέλα στην αυλή του Palais De Tokyo, αλλά αυτή τη φορά γύρω από ένα γλυπτό του Βρετανού καλλιτέχνη Thomas Houseago.

Το θέμα της επίδειξης μόδας ήταν τη δική του μεξικανική κληρονομιά με τη συλλογή να φέρει το όνομα της γιαγιάς του, TECUATL, από τη μεξικανική φυλή των Μιξτέκων.

“Η μητέρα μου και εγώ μάθαμε αγγλικά μαζί, όταν άρχισε να με πηγαίνει στο νηπιαγωγείο και ο πατέρας μου δούλευε στα δικαστήρια του Πόρτρβιλ ως μεταφραστής για τους Μεξικανούς μετανάστες εργαζόμενους στα χωράφια που αποτελούσαν σημαντικό μέρος της γεωργικής βιομηχανίας της κομητείας San Joaquin ” ανέφερε ο Ρικ Όουενς στη διάρκεια συνέντευξης Tύπου.

Ο σχεδιαστής μόδας από την Καλιφόρνια εξήγησε στα δικά του σχόλια για τη συλλογή ότι θέλησε να εξερευνήσει την προσωπική του κληρονομιά από αντίδραση στην εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ να ορθώσει το τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

“Το να μπορέσω να συνδυάσω τον μοντερνισμό και το Μεξικό είναι η κατεύθυνση που ήθελα να προωθήσω. Θυμάμαι τη μητέρα μου και όλες τις περίτεχνες ενδυμασίες και μετέφρασα μερικά από αυτά τα σχέδια σε γεωμετρικά μοτίβα” ανέφερε ο Αμερικανός σχεδιαστής.

Μακριά παλτό με έντονους ώμους, φαρδιά παντελόνια σε ροζ ιριδίζον, αλλά και χρυσό και ασημί, σακάκια με μία αίσθηση Glam Rock, t-shirt με V, ολόσωμες λευκές και μαύρες αδιάβροχες φόρμες με φερμουάρ συνθέτουν την ανδρική συλλογή του.

To έμβλημα της Ομοσπονδίας Ενωμένοι Αγρότες Αμερικής (που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960) ο αετός των Αζτέκων εμφανίστηκε σε T-shirt και σε υπερμεγέθη πουκάμισα, τα έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων θα ενισχύσουν τις ανάγκες του συνδικάτου.

Μία δεύτερη συνεργασία που παρουσίασε ο Ρικ Όουενς ήταν με την αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών Champion που γιορτάζει τα εκατό της χρόνια.

“Θυμάμαι τα ξαδέρφια μου που φορούσαν T-shirt και σορτς Champion όταν πηγαίναμε να επισκεφθούμε τους συγγενείς μας στο Μεξικό τη δεκαετία του 1970” ανέφερε ο Όουεν, ο οποίος έκανε τις απαραίτητες μετατροπές των αθλητικών ρούχων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιγαντώνεται η σύρραξη στη Μέση Ανατολή: Πολεμική νύχτα με βομβαρδισμούς στην Τεχεράνη και εισβολή Κούρδων μαχητών στο Ιράν
Την ίδια ώρα, το Ιράν απειλεί να χτυπήσει πυρηνική εγκατάσταση του Ισραήλ αν επιδιωχθεί αλλαγή καθεστώτος. Στοχεύει την πυρηνική εγκατάσταση της Ντιμόνα
U.S. Navy
Αναστάτωση στο Ακρωτήρι της Κύπρου το βράδυ της Τετάρτης: Ήχησαν σειρήνες – Το μήνυμα για απειλή
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Κύπρου «σε σχέση με την ενεργοποίηση μέτρων ασφαλείας που σημειώθηκε νωρίτερα στις Βρετανικές Βάσεις, διευκρινίζεται ότι δεν έχει εντοπιστεί οποιαδήποτε απειλή»
Ακρωτήρι 7
«Η Ισπανία θα συνεργαστεί με τον αμερικανικό στρατό», λέει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ – Διαψεύδει η Μαδρίτη
«Νομίζω ότι άκουσαν το μήνυμα του προέδρου χθες δυνατά και καθαρά. Καταλαβαίνω ότι τις τελευταίες ώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν με τον αμερικανικό στρατό», είπε σε ενημέρωση δημοσιογράφων
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ 10