Κόσμος

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχασε την προσφυγή του κατά των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απογοητευμένος δηλώνει ο Ρώσος μεγιστάνας, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αφού έχασε σήμερα (20.12.2023) τη νομική προσφυγή του για την ανάκληση των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς δικαστήριο της ΕΕ επικύρωσε τους περιορισμούς.

Αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τα ρωσικά στρατεύματα το Φεβρουάριο του 2022 να εισβάλουν στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους και επιχειρηματίες, όπως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ενώ «πάγωσε» τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Αμπράμοβιτς προσέφυγε στα δικαστήρια κατά των κυρώσεων αυτών. Ωστόσο, αυτή απορρίφθηκε, καθώς το δικαστήριο της ΕΕ , επισήμανε το ρόλο του στη ρωσική χαλυβουργική εταιρεία Evraz και το γεγονός ότι ο χάλυβας αποτελεί μείζονα πηγή εισοδήματος για τη ρωσική κυβέρνηση. 

«Το Γενικό Δικαστήριο απορρίπτει την προσφυγή του κ. Αμπράμοβιτς, επιβεβαιώνοντας έτσι τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίον του», ανέφερε στην απόφασή του το δικαστήριο της ΕΕ, απορρίπτοντας και το αίτημά του για αποζημίωση.

«Πράγματι το Συμβούλιο δεν έσφαλε στην αξιολόγησή του, όταν αποφάσισε να περιλάβει και στη συνέχεια να διατηρήσει το όνομα του κ. Αμπράμοβιτς στους εν λόγω καταλόγους, υπό το φως του ρόλου του στον όμιλο Evraz και, ιδιαίτερα, στη μητρική εταιρεία του», πρόσθεσε αναφερόμενο στους καταλόγους των κυρώσεων.

Ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του πως είναι απογοητευμένος από την απόφαση.

«Παρόλο που είμαστε απογοητευμένοι με τη σημερινή απόφαση, καλωσορίζουμε το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν υιοθέτησε αρκετά επιχειρήματα που παρουσιάσθηκαν από το Συμβούλιο της ΕΕ και δεν τα περιέλαβε ως βάση για τη διατήρηση των κυρώσεων», αναφέρει ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς στη δήλωση που εκδόθηκε εξ ονόματός του.

«Ο κ. Αμπράμοβιτς δεν έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων οποιασδήποτε κυβέρνησης, περιλαμβανομένης της ρωσικής, και δεν έχει κατ’ ουδένα τρόπο επωφεληθεί από τον πόλεμο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μονακό: Η ερωμένη του Ουκρανού ολιγάρχη είναι η γυναίκα που έχασε τα πόδια της στη βομβιστική επίθεση – Νέες αποκαλύψεις
Τραυματίστηκε και ο 13χρονος γιος τους - Η 46χρονη Άννα Νασομπίνα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και δίνει μάχη για τη ζωή της, σε κρίσιμη κατάσταση και ο Βαντίμ Γερμολάεφ - Στο μικροσκόπιο η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας
Η 46χρονη Άννα Νασομπίνα 6
Σαΐντα Μιρζιγέγεβα, η «Ιβάνκα Τραμπ του Ουζμπεκιστάν»: Το φαβορί για την προεδρία που υποδέχθηκε ο Μακρόν στο Ελιζέ
Η 41χρονη Μιρζιγέγεβα, μητέρα τριών παιδιών και επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης του Ουζμπεκιστάν, θεωρείται από τις ισχυρότερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας με πάνω από 2,5 εκατ. followers στο Instagram
Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Σαΐντα Μιρζιγέγεβα
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της μητέρας δημοσιογράφου του NBC: Το FBI λέει ότι και τα τρία σημειώματα για την απαγωγή ήταν fake
Η Νάνσι Γκάθρι εξαφανίστηκε στις 31 Ιανουαρίου από το σπίτι της στην Τούσον της Αριζόνα - Σε ένα από τα μηνύματα, γινόταν λόγος για λύτρα σε κρυπτονομίσματα
Η παρουσιάστρια Σαβάνα Γκάθρι με τη μητέρα της Νάνσι