Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ζητά δανεικά από γνωστούς και φίλους για να πληρώσει το προσωπικό του

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ζητά δανεικά από γνωστούς και φίλους για να πληρώσει το προσωπικό του

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία για τον πόλεμο που κήρυξε στην Ουκρανία «έπιασαν» και τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Και τώρα ο Ρώσος ολιγάρχης παρακαλά τους πλούσιους φίλους του να του δώσουν δανεικά 1 εκατ. δολάρια ο καθένας για να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων του!

Την… ανάγκη στην οποία έπεσε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αποκαλύπτει το Page Six. Σύμφωνα με δικό του δημοσίευμα ο Ρώσος ολιγάρχης και ιδιοκτήτης της Τσέλσι παρακαλά τους φίλους του στο Χόλιγουντ και τους ισχυρούς Αμερικανούς επενδυτές με τους οποίους έχει φιλικές σχέσεις να του δανείσουν ο καθένας από 1 εκατ. δολάρια ώστε να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Καθώς ο Αμπράμοβιτς είναι στη λίστα των Ρώσων ολιγαρχών τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων «πάγωσαν» σε ΗΠΑ και Βρετανία, δεν μπορεί να πληρώσει τους εργαζόμενούς του και έχει αναγκαστεί να ψάχνει… δανεικά. Η μισθοδοσία του προσωπικού του Ρομάν Αμπράμοβιτς, ύψους 750.000 δολαρίων την εβδομάδα (!), περιλαμβάνει και τα πληρώματα των πολυτελών σούπερ γιοτ που διαθέσει ο Ρώσος κροίσος.

Παρόλο όμως που τα χρόνια της παντοκρατορίας του ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είχε διοργανώσει πάρτι που άφησαν εποχή είτε στα γιο του είχε στο αχανές κτήμα του στο St Barth, τώρα οι φίλοι του από το Χόλιγουντ, τη Γουόλ Στριτ και τον κόσμο της τεχνολογίας, δεν «ψήνονται» να του δανείσουν χρήματα. Κι ας συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας.

«Ο Ρόμαν ζητά από μερικούς από τους πιο στενούς του φίλους του να του δανείσουν 1 εκατομμύριο δολάρια. Λέει ότι δεν έχασε ποτέ τη μισθοδοσία του προσωπικού του, που είναι 750.000 δολάρια την εβδομάδα και με τα περιουσιακά του στοιχεία δεσμευμένα δεν μπορεί να πληρώσει τους ανθρώπους του», δήλωσε πηγή στο Page Six.

«Έχει έρθει σε επαφή με τον παραγωγό και σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, Μπρετ Ράτνερ και την οικογένεια Ρότσιλντ, μεταξύ πολλών άλλων, για χρήματα, αλλά – ενώ είναι καλοί φίλοι με τον Ρόμαν – δεν συμφώνησαν να του δώσουν χρήματα, είτε επειδή δεν έχουν το ποσό σε μετρητά, είτε, το πιθανότερο, επειδή δεν είναι σαφείς οι επιπτώσεις (μιας τέτοιας πράξης) σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», σημειώνεται.

Πηγή: Page Six

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις