Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο σκληρός χειμώνας πάγωσε τις Μεγάλες Λίμνες – Εντυπωσιακές εικόνες

Ο σκληρός χειμώνας πάγωσε τις Μεγάλες Λίμνες – Εντυπωσιακές εικόνες

Πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από δορυφόρο παρουσιάζει το meteo.gr από τον βαρύ χειμώνα που χτύπησε εκτός από την χώρα μας και το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.

Όπως αναφέρει, στο τέλος του Ιανουαρίου, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν στη Βόρεια Αμερική, με αποτέλεσμα να παγώσουν μερικώς ακόμη και οι Μεγάλες Λίμνες ανάμεσα στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Πρόκειται για τις λίμνες «Σουπήριορ», «Χιούρον», «Μίσιγκαν», «Ήρι» και «Οντάριο». Η θερμοκρασία έπεσε στους -35 βαθμούς, ενώ πάγωσε ακόμη και ο ποταμός του Σικάγο.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας που επικρατούσαν στα τέλη του Ιανουαρίου επέτρεψαν την κάθοδο Αρκτικών αερίων μαζών πάνω από την Βόρεια Αμερική και ιδιαίτερα πάνω από την  περιοχή των Μεγάλων Λιμνών στις 29 και 30 Ιανουαρίου.

Δείτε τις Μεγάλες Λίμνες, όπως τις «φωτογράφησε» ο δορυφόρος Sentinel-3A στις 16:00 UTC (18:00 ώρα Ελλάδας) της 31ης Ιανουαρίου 2019, και σε μεγέθυνση η λίμνη Σικάγο.

Ειδικά σε αυτή την φωτογραφία φαίνεται η λίμνη «Μίσιγκαν» όπου οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επέτρεψαν μέρος της ακτής της λίμνης να παγώσει. Εξίσου εντυπωσιακό είναι το φαινόμενο κατά το οποίο οι σχετικά θερμές και υγρές αέριες μάζες που εξατμίζονται από την επιφάνεια της λίμνης, παρασύρονται από τον άνεμο, ψύχονται και δημιουργούν νέφη όπως αυτά που φαίνονται προς το «κέντρο» της λίμνης.

πηγή: meteo.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις