Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο Σουλτς επιστρέφει και απειλεί τη Μέρκελ!

Φωτογραφία: EPA (Αρχείου)
Φωτογραφία: EPA (Αρχείου)

Τη… μεγάλη του επιστροφή στην κεντρική πολιτική σκηνή της Γερμανίας φαίνεται πως ετοιμάζει, ενόψει των εκλογών του 2017, ο Μάρτιν Σούλτς. Και όλα δείχνουν πως θα είναι το “αντίπαλο δέος” που θα παρατάξουν οι Σοσιαλδημοκράτες απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας του Μονάχου Süddeutsche Zeitung θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) στη Βόρεια Ρηνανία-Βεσταφλαία στις εθνικές εκλογές του 2017. Η απόφαση “κυκλοφόρησε” το απόγευμα της Τετάρτης στους κύκλους του κόμματος σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εκείνο το οποίο παραμένει ανοικτό όμως είναι ποιον ρόλο θα αναλάβει ο Μάρτιν Σούλτς, αν δηλαδή θα είναι ο διάδοχος του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ στο υπουργείο Εξωτερικών μετά την θεωρούμενη ως βέβαιη εκλογή του τελευταίου ως νέου πρόεδρου της Δημοκρατίας τον προσεχή Φεβρουάριο, ή εάν θα είναι υποψήφιος καγκελάριος στις εθνικές εκλογές του 2017 αντί του προέδρου του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο ίδιος ο Σούλτς είπε στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι προτίθεται να μετακινηθεί στο Βερολίνο αφού δεν επιθυμεί να παραμείνει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάτι το οποίο ούτως ή άλλως δεν επιθυμεί και το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) το οποίο θέλει έναν δικό του πρόεδρο.

Σχετικές δηλώσεις θα κάνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα Πέμπτη (24.11.2016) στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε