Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο Τατσούγια Τανάκα συνεχίζει με την «Miniature Calendar» και… στον κορονοϊό

Τατσούγια Τανάκα
Φωτογραφία από: Instagram / tanaka_tatsuya

Τον καιρό του κορονοϊού, οι προστατευτικές μάσκες μιας χρήσης, το χαρτί τουαλέτας και το θερμόμετρο είναι συνώνυμα της ασφάλειας, της προφύλαξης και του «Μένουμε Σπίτι». Όχι, όμως, για τον Τατσούγια Τανάκα (Tatsuya Tanaka): στη συνεχιζόμενη σειρά «Miniature Calendar» του Ιάπωνα καλλιτέχνη και φωτογράφου βρισκόμαστε ενώπιον ανατροπής των καθημερινών αντικειμένων για να δημιουργηθούν μικροσκοπικά σκηνικά περιπετειών στην ύπαιθρο.

Ο Τατσούγια Τανάκα… της πανδημίας

Μια διπλωμένη προστατευτική μάσκα γίνεται σκηνή για δύο στο δάσος. Δύο ρολά χαρτί τα οποία ξεδιπλώνονται στο λουτρό μετατρέπονται σε διαδρομές σκιέρ σε χιονοδρομικό κέντρο. Τρεις προστατευτικές μάσκες, τοποθετημένες παράλληλα, η μία πάνω από την άλλη, είναι μια θάλασσα κατάλληλη για σέρφερς. Θερμόμετρο στο οποίο τοποθετούνται ροδάκια μετατρέπεται σε αυτοκίνητο αγώνων Φόρμουλα 1. Ρολά χαρτί τουαλέτας τοποθετημένα το ένα πίσω από το άλλο πάνω σε σιδηροδρομική γραμμή που συναντάμε σε τρενάκια μοντελισμού μετασχηματίζονται σε συρμό που μόλις έχει φτάσει στον σταθμό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

⠀ “Mask Resort” ⠀ 楽しさマックスマスク ⠀ #マスク #プール #Mask #Pool #このあとマスクは使いました After the photo shoot, I personally used the mask😷 ⠀ ───────────────── This work is made for #GigiJournalPartII Artwork: @tanaka_tatsuya Guest Editor & Creative Director: @gigihadid Available at https://shop.vmagazine.com/products/gigi-journal-part-ii ⠀ この作品は「GIGI JOURNAL PART II」の依頼で作ったものです。 こちらのリンクから購入できます https://shop.vmagazine.com/products/gigi-journal-part-ii ⠀

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tatsuya Tanaka 田中達也 (@tanaka_tatsuya) στις

Ο Τανάκα μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες «μεταμορφώσεις». Στο παρελθόν, τσιπς είχαν γίνει αμμόλοφοι στην έρημο, ξύλινα μανταλάκια στην άκρη πετσέτας ήταν τα σημεία εκκίνησης αγώνα κολύμβησης. Κατά καιρούς, ο Τανάκα εκδίδει βιβλία, ημερολόγια, επιτραπέζια και επιτοίχια, και σειρές καρτ ποστάλ (σχετικές λεπτομέρειες μπορεί ο ενδιαφερόμενος να βρει στον ιστότοπό του). Οι θαυμαστές του στο Instagram – όπου αναρτά καινούργιο έργο κάθε μέρα – και το Facebook έχουν πλέον υπερβεί το ένα εκατομμύριο!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις