Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Τραμπ τα χώνει στα ΜΜΕ για το πόρισμα Μάλερ – “Είναι ο εχθρός του λαού”!

Ο Τραμπ τα χώνει στα ΜΜΕ για το πόρισμα Μάλερ – “Είναι ο εχθρός του λαού”!
photo Reuters

Φουλ επίθεση στα αμερικανικά ΜΜΕ από τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος Μάλερ.

Ο κ. Τραμπ κατηγόρησε και πάλι τα ΜΜΕ πως ι κάλυψαν με μεροληπτικό τρόπο την έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που διεξήγαγε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ, λέγοντας ότι είναι «ο εχθρός του λαού» και «το αληθινό κόμμα της αντιπολίτευσης».

«Επί δύο χρόνια [τα ΜΜΕ που απευθύνονται στο μεγάλο κοινό] προώθησαν αυτό το παραλήρημα περί ρωσικής συνέργειας, ενώ ήξεραν από πάντα ότι δεν υπήρχε συνέργεια. Είναι πραγματικά οι εχθροί του λαού και το αληθινό κόμμα της αντιπολίτευσης», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, δύο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Μάλερ, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπήρξε συμφωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Τραμπ συνηθίζει να χρησιμοποιεί την έκφραση «εχθρός του λαού» προκειμένου να χαρακτηρίσει τα αμερικανικά ΜΜΕ, κατηγορώντας τα ότι καλύπτουν με δυσμενή προς αυτόν τρόπο την προεδρία του.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έκαναν πραγματικά τρομερά πράγματα, θα έλεγα ακόμη και πράγματα που ανάγονται σε προδοσία εναντίον της πατρίδας μας», έγραψε σήμερα. «Πρέπει να εξετάσουμε την περίπτωσή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμοπ.

Η έκθεση του εισαγγελέα Μάλερ, μετά από δυο χρόνια ερευνών απαλλάσσει ουσιαστικά τον Ντόναλντ Τραμπ και το περιβάλλον του από τις υποψίες περί συνέργειας με τη Ρωσίας στις εκλογές. Πάντως δεν τον “απαλλάσσει” από τις κατηγορίες για προσπάθεια παρακώλυσης της δικαιοσύνης στην υπόθεση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις