Κόσμος

Ο Τραμπ αποκαλεί διαδηλωτές «ζώα» και ζητά τη φυλάκισή τους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει «ξεφύγει», είναι γνωστό. Νέο «επεισόδιο» στα όσα κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος το ότι αποκάλεσε διαδηλωτές που έριξαν αγάλματα στο Πόρτλαντ, «ζώα» και ζήτησε να τους βάλουν φυλακή!

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξοργίστηκε όταν την περασμένη Κυριακή είδε τα αγάλματα δυο πρώην προέδρων των ΗΠΑ να γκρεμίζονται από διαδηλωτές στο Πόρτλαντ, μια πόλη που συγκλονίζεται σχεδόν καθημερινά από διαδηλώσεις από τα μέσα Μαΐου.

“Βάλτε αυτά τα ζώα στη φυλακή αμέσως. Η Ριζοσπαστική Αριστερά δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από το να επωφελείται από την ‘πολιτική διαχείριση’ ηλιθίων. Αυτό είναι ο Μπάιντεν!”, έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε tweet του τη Δευτέρα, αντιδρώντας στις ταραχές που σημειώθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο Πόρτλαντ, στο Όρεγκον. Τόσο η πόλη όσο και η πολιτεία κυβερνώνται από τους αντιπάλους του, τους Δημοκρατικούς.

Click4more Είμαι ο Τραμπ και είμαι καλά! Σαρώνει τις Πολιτείες και μοιράζει μάσκες στους ψηφοφόρους του!

Ομάδα περίπου 300 διαδηλωτών, σύμφωνα με υπολογισμό της αστυνομίας, είχε συγκεντρωθεί στο κέντρο του Πόρτλαντ την παραμονή της “Ημέρας του Κολόμβου”, κατά την οποία τιμάται η άφιξη του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική.

Πολλές πολιτείες και πόλεις των ΗΠΑ έχουν μετονομάσει την ημέρα αυτή σε “Ημέρα των Αυτοχθόνων”, λόγω των ολοένα και περισσότερων επικρίσεων, σύμφωνα με τις οποίες ο Κολόμβος εγκαινίασε την εποχή της αποικιοκρατίας και της ρατσιστικής βίας.

Οι διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους ντυμένοι στα μαύρα, με καλυμμένα τα πρόσωπα και κράνη, ξεκίνησαν από το γκρέμισμα, με τη βοήθεια αυτοκινήτου, ενός αγάλματος του Θεόδωρου Ρούσβελτ (1858-1919) πριν προχωρήσουν στο γκρέμισμα αγάλματος του Αβραάμ Λίνκολν (1809-1865).

Τα δύο αγάλματα βρέθηκαν καλυμμένα με μπογιά, ενώ και η Βιβλιοθήκη του Πόρτλαντ, η οποία βρίσκεται εκεί κοντά, υπέστη βανδαλισμούς.

“Η ομάδα αυτή είχε την πρόθεση να διαπράξει βίαιες εγκληματικές ενέργειες και να προκαλέσει φασαρίες”, δήλωσε χθες Δευτέρα ο αρχηγός της αστυνομίας του Πόρτλαντ Τσακ Λάβελ, σύμφωνα με τον οποίο τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν. Η συγκέντρωση, στην οποία παρευρέθηκαν και “οπλισμένα άτομα”, είχε παρουσιαστεί από τους διοργανωτές ως “ημέρα οργής”, υποστήριξε επίσης.

Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ Τεντ Γουίλερ χαρακτήρισε από την πλευρά του αυτές τις πράξεις βανδαλισμού “αισχρές” και σημείωσε ότι “αντιβαίνουν στις αξίες αυτής της πόλης”.

Κατά τις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του 46χρονου Αφροαμερικανού που πέθανε στα τέλη του Μαΐου από ασφυξία ενώ τον πίεζε στον λαιμό με το γόνατό του ένας λευκός αστυνομικός στην Μινεάπολη, γκρεμίστηκαν πολλά αγάλματα Αμερικανών προέδρων όπως και προσωπικοτήτων της ιστορίας που συνδέονται με τη δουλεία στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βασιλιάς Κάρολος: Σχέδια για την κηδεία 200 εκατ. δολαρίων και τη διαδοχή του – Δημοσίευμα υποστηρίζει ότι έχει «μήνες ζωής»
Ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές του 2024 και συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία - Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο 77χρονος μονάρχης έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα εμφανώς καταβεβλημένος
Ο Βασιλιάς Κάρολος
Πυροβολισμοί σε σχολείο στις Φιλιππίνες με 3 νεκρούς, ανάμεσά τους και ο 16χρονος δράστης - Βίντεο με παιδιά να τρέχουν πανικόβλητα
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά ο ακριβής αριθμός και η κατάσταση των τραυματιών, ούτε οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί
Τα παιδιά στο σχολείο στις Φιλιππίνες
Ανακαλύφθηκε χειρόγραφο της «Οδύσσειας» 1.700 ετών ανάμεσα σε σελίδες βιβλίου στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης
Το περιεχόμενό του προέρχεται από τη 12η ραψωδία και συγκεκριμένα από τη γνωστή σκηνή όπου οι πεινασμένοι σύντροφοι του Οδυσσέα καταβροχθίζουν τα ιερά βόδια του θεού Απόλλωνα
οδύσσεια 5