Κόσμος

Ο Τραμπ αποκαλεί διαδηλωτές «ζώα» και ζητά τη φυλάκισή τους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει «ξεφύγει», είναι γνωστό. Νέο «επεισόδιο» στα όσα κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος το ότι αποκάλεσε διαδηλωτές που έριξαν αγάλματα στο Πόρτλαντ, «ζώα» και ζήτησε να τους βάλουν φυλακή!

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξοργίστηκε όταν την περασμένη Κυριακή είδε τα αγάλματα δυο πρώην προέδρων των ΗΠΑ να γκρεμίζονται από διαδηλωτές στο Πόρτλαντ, μια πόλη που συγκλονίζεται σχεδόν καθημερινά από διαδηλώσεις από τα μέσα Μαΐου.

“Βάλτε αυτά τα ζώα στη φυλακή αμέσως. Η Ριζοσπαστική Αριστερά δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από το να επωφελείται από την ‘πολιτική διαχείριση’ ηλιθίων. Αυτό είναι ο Μπάιντεν!”, έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε tweet του τη Δευτέρα, αντιδρώντας στις ταραχές που σημειώθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο Πόρτλαντ, στο Όρεγκον. Τόσο η πόλη όσο και η πολιτεία κυβερνώνται από τους αντιπάλους του, τους Δημοκρατικούς.

Click4more Είμαι ο Τραμπ και είμαι καλά! Σαρώνει τις Πολιτείες και μοιράζει μάσκες στους ψηφοφόρους του!

Ομάδα περίπου 300 διαδηλωτών, σύμφωνα με υπολογισμό της αστυνομίας, είχε συγκεντρωθεί στο κέντρο του Πόρτλαντ την παραμονή της “Ημέρας του Κολόμβου”, κατά την οποία τιμάται η άφιξη του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική.

Πολλές πολιτείες και πόλεις των ΗΠΑ έχουν μετονομάσει την ημέρα αυτή σε “Ημέρα των Αυτοχθόνων”, λόγω των ολοένα και περισσότερων επικρίσεων, σύμφωνα με τις οποίες ο Κολόμβος εγκαινίασε την εποχή της αποικιοκρατίας και της ρατσιστικής βίας.

Οι διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους ντυμένοι στα μαύρα, με καλυμμένα τα πρόσωπα και κράνη, ξεκίνησαν από το γκρέμισμα, με τη βοήθεια αυτοκινήτου, ενός αγάλματος του Θεόδωρου Ρούσβελτ (1858-1919) πριν προχωρήσουν στο γκρέμισμα αγάλματος του Αβραάμ Λίνκολν (1809-1865).

Τα δύο αγάλματα βρέθηκαν καλυμμένα με μπογιά, ενώ και η Βιβλιοθήκη του Πόρτλαντ, η οποία βρίσκεται εκεί κοντά, υπέστη βανδαλισμούς.

“Η ομάδα αυτή είχε την πρόθεση να διαπράξει βίαιες εγκληματικές ενέργειες και να προκαλέσει φασαρίες”, δήλωσε χθες Δευτέρα ο αρχηγός της αστυνομίας του Πόρτλαντ Τσακ Λάβελ, σύμφωνα με τον οποίο τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν. Η συγκέντρωση, στην οποία παρευρέθηκαν και “οπλισμένα άτομα”, είχε παρουσιαστεί από τους διοργανωτές ως “ημέρα οργής”, υποστήριξε επίσης.

Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ Τεντ Γουίλερ χαρακτήρισε από την πλευρά του αυτές τις πράξεις βανδαλισμού “αισχρές” και σημείωσε ότι “αντιβαίνουν στις αξίες αυτής της πόλης”.

Κατά τις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του 46χρονου Αφροαμερικανού που πέθανε στα τέλη του Μαΐου από ασφυξία ενώ τον πίεζε στον λαιμό με το γόνατό του ένας λευκός αστυνομικός στην Μινεάπολη, γκρεμίστηκαν πολλά αγάλματα Αμερικανών προέδρων όπως και προσωπικοτήτων της ιστορίας που συνδέονται με τη δουλεία στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Ο Χέγκσεθ κινδυνεύει με παραπομπή – Η οργή Ρεπουμπλιακανών μετά την εκλογική ήττα με φόντο τον πόλεμο στο Ιράν
Ο Τραμπ στηρίζει τον Χέγκεθ εν μέσω διακομματικής πίεσης για παραπομπή - Μετά την ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές, αρκετοί νομοθέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα υποστηρίξουν την καθαίρεση, αν και η Γερουσία είναι απίθανο να τον απομακρύνει από το αξίωμα
Πιτ Χέγκσεθ
Ο CEO της Nvidia παραδέχτηκε την εξωσυζυγική του σχέση με Κινέζα κατάσκοπο: «Απάτησα την γυναίκα μου, πλήγωσα τα παιδιά μας»
Η Nvidia δηλώνει ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει λόγο να πιστεύει ότι τέθηκαν σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ ή μυστικά της - Ο Χουάνγκ στηρίζει πλήρως την έρευνα και έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί
Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, μιλάει από το βήμα κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης «Invest in Germany» στο Βερολίνο
Στον «πάγο» οι διαπραγματεύσεις για τερματισμό του πολέμου στο Ιράν λόγω των αποτελεσμάτων των εκλογών στις ΗΠΑ - Για «πρόοδο» κάνει λόγο ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να διατάξει νέες επιθέσεις κατά του Ιράν, εφόσον σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό της σύγκρουσης
Αμπάς Αραγτσί
Μακελειό στην Πολωνία: Ο δράστης ήταν οπλισμένος σαν «αστακός» και έφερε έμβλημα του Μαυρογένη – Σκότωσε την οικογένειά του στον ύπνο
Το έμβλημα του πειρατή Μαυρογένη με τον σκελετό και την ματωμένη καρδιά που φορούσε ο 24χρονος και το «δεν παίρνω αιχμαλώτους» που συμβολίζει
iStock
Ακτιβιστές κατέβασαν την γερμανική σημαία από το κοινοβούλιο της Γερμανίας και ύψωσαν την παλαιστινιακή - Τρεις συλλήψεις
Ένας 22χρονος αφαίρεσε την γερμανική σημαία μπροστά από την Ομοσπονδιακή Βουλή και κρέμασε μια παλαιστινιακή σημαία, ενώ δύο συνεργοί έκαναν live στο Tiktok - Τρεις συλλήψεις
Γερμανία: Ακτιβιστές κατέβασαν την γερμανική σημαία από το κοινοβούλιο και ύψωσαν την παλαιστινιακή – Τρεις συλλήψεις