Κόσμος

Ο Τραμπ αποκαλεί διαδηλωτές «ζώα» και ζητά τη φυλάκισή τους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει «ξεφύγει», είναι γνωστό. Νέο «επεισόδιο» στα όσα κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος το ότι αποκάλεσε διαδηλωτές που έριξαν αγάλματα στο Πόρτλαντ, «ζώα» και ζήτησε να τους βάλουν φυλακή!

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξοργίστηκε όταν την περασμένη Κυριακή είδε τα αγάλματα δυο πρώην προέδρων των ΗΠΑ να γκρεμίζονται από διαδηλωτές στο Πόρτλαντ, μια πόλη που συγκλονίζεται σχεδόν καθημερινά από διαδηλώσεις από τα μέσα Μαΐου.

“Βάλτε αυτά τα ζώα στη φυλακή αμέσως. Η Ριζοσπαστική Αριστερά δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από το να επωφελείται από την ‘πολιτική διαχείριση’ ηλιθίων. Αυτό είναι ο Μπάιντεν!”, έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε tweet του τη Δευτέρα, αντιδρώντας στις ταραχές που σημειώθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο Πόρτλαντ, στο Όρεγκον. Τόσο η πόλη όσο και η πολιτεία κυβερνώνται από τους αντιπάλους του, τους Δημοκρατικούς.

Click4more Είμαι ο Τραμπ και είμαι καλά! Σαρώνει τις Πολιτείες και μοιράζει μάσκες στους ψηφοφόρους του!

Ομάδα περίπου 300 διαδηλωτών, σύμφωνα με υπολογισμό της αστυνομίας, είχε συγκεντρωθεί στο κέντρο του Πόρτλαντ την παραμονή της “Ημέρας του Κολόμβου”, κατά την οποία τιμάται η άφιξη του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική.

Πολλές πολιτείες και πόλεις των ΗΠΑ έχουν μετονομάσει την ημέρα αυτή σε “Ημέρα των Αυτοχθόνων”, λόγω των ολοένα και περισσότερων επικρίσεων, σύμφωνα με τις οποίες ο Κολόμβος εγκαινίασε την εποχή της αποικιοκρατίας και της ρατσιστικής βίας.

Οι διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους ντυμένοι στα μαύρα, με καλυμμένα τα πρόσωπα και κράνη, ξεκίνησαν από το γκρέμισμα, με τη βοήθεια αυτοκινήτου, ενός αγάλματος του Θεόδωρου Ρούσβελτ (1858-1919) πριν προχωρήσουν στο γκρέμισμα αγάλματος του Αβραάμ Λίνκολν (1809-1865).

Τα δύο αγάλματα βρέθηκαν καλυμμένα με μπογιά, ενώ και η Βιβλιοθήκη του Πόρτλαντ, η οποία βρίσκεται εκεί κοντά, υπέστη βανδαλισμούς.

“Η ομάδα αυτή είχε την πρόθεση να διαπράξει βίαιες εγκληματικές ενέργειες και να προκαλέσει φασαρίες”, δήλωσε χθες Δευτέρα ο αρχηγός της αστυνομίας του Πόρτλαντ Τσακ Λάβελ, σύμφωνα με τον οποίο τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν. Η συγκέντρωση, στην οποία παρευρέθηκαν και “οπλισμένα άτομα”, είχε παρουσιαστεί από τους διοργανωτές ως “ημέρα οργής”, υποστήριξε επίσης.

Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ Τεντ Γουίλερ χαρακτήρισε από την πλευρά του αυτές τις πράξεις βανδαλισμού “αισχρές” και σημείωσε ότι “αντιβαίνουν στις αξίες αυτής της πόλης”.

Κατά τις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του 46χρονου Αφροαμερικανού που πέθανε στα τέλη του Μαΐου από ασφυξία ενώ τον πίεζε στον λαιμό με το γόνατό του ένας λευκός αστυνομικός στην Μινεάπολη, γκρεμίστηκαν πολλά αγάλματα Αμερικανών προέδρων όπως και προσωπικοτήτων της ιστορίας που συνδέονται με τη δουλεία στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 10
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι