Κόσμος

Ο Τραμπ αποκαλεί διαδηλωτές «ζώα» και ζητά τη φυλάκισή τους

Ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει «ξεφύγει», είναι γνωστό. Νέο «επεισόδιο» στα όσα κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος το ότι αποκάλεσε διαδηλωτές που έριξαν αγάλματα στο Πόρτλαντ, «ζώα» και ζήτησε να τους βάλουν φυλακή!

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξοργίστηκε όταν την περασμένη Κυριακή είδε τα αγάλματα δυο πρώην προέδρων των ΗΠΑ να γκρεμίζονται από διαδηλωτές στο Πόρτλαντ, μια πόλη που συγκλονίζεται σχεδόν καθημερινά από διαδηλώσεις από τα μέσα Μαΐου.

“Βάλτε αυτά τα ζώα στη φυλακή αμέσως. Η Ριζοσπαστική Αριστερά δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από το να επωφελείται από την ‘πολιτική διαχείριση’ ηλιθίων. Αυτό είναι ο Μπάιντεν!”, έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε tweet του τη Δευτέρα, αντιδρώντας στις ταραχές που σημειώθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο Πόρτλαντ, στο Όρεγκον. Τόσο η πόλη όσο και η πολιτεία κυβερνώνται από τους αντιπάλους του, τους Δημοκρατικούς.

Click4more Είμαι ο Τραμπ και είμαι καλά! Σαρώνει τις Πολιτείες και μοιράζει μάσκες στους ψηφοφόρους του!

Ομάδα περίπου 300 διαδηλωτών, σύμφωνα με υπολογισμό της αστυνομίας, είχε συγκεντρωθεί στο κέντρο του Πόρτλαντ την παραμονή της “Ημέρας του Κολόμβου”, κατά την οποία τιμάται η άφιξη του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική.

Πολλές πολιτείες και πόλεις των ΗΠΑ έχουν μετονομάσει την ημέρα αυτή σε “Ημέρα των Αυτοχθόνων”, λόγω των ολοένα και περισσότερων επικρίσεων, σύμφωνα με τις οποίες ο Κολόμβος εγκαινίασε την εποχή της αποικιοκρατίας και της ρατσιστικής βίας.

Οι διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους ντυμένοι στα μαύρα, με καλυμμένα τα πρόσωπα και κράνη, ξεκίνησαν από το γκρέμισμα, με τη βοήθεια αυτοκινήτου, ενός αγάλματος του Θεόδωρου Ρούσβελτ (1858-1919) πριν προχωρήσουν στο γκρέμισμα αγάλματος του Αβραάμ Λίνκολν (1809-1865).

Τα δύο αγάλματα βρέθηκαν καλυμμένα με μπογιά, ενώ και η Βιβλιοθήκη του Πόρτλαντ, η οποία βρίσκεται εκεί κοντά, υπέστη βανδαλισμούς.

“Η ομάδα αυτή είχε την πρόθεση να διαπράξει βίαιες εγκληματικές ενέργειες και να προκαλέσει φασαρίες”, δήλωσε χθες Δευτέρα ο αρχηγός της αστυνομίας του Πόρτλαντ Τσακ Λάβελ, σύμφωνα με τον οποίο τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν. Η συγκέντρωση, στην οποία παρευρέθηκαν και “οπλισμένα άτομα”, είχε παρουσιαστεί από τους διοργανωτές ως “ημέρα οργής”, υποστήριξε επίσης.

Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ Τεντ Γουίλερ χαρακτήρισε από την πλευρά του αυτές τις πράξεις βανδαλισμού “αισχρές” και σημείωσε ότι “αντιβαίνουν στις αξίες αυτής της πόλης”.

Κατά τις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του 46χρονου Αφροαμερικανού που πέθανε στα τέλη του Μαΐου από ασφυξία ενώ τον πίεζε στον λαιμό με το γόνατό του ένας λευκός αστυνομικός στην Μινεάπολη, γκρεμίστηκαν πολλά αγάλματα Αμερικανών προέδρων όπως και προσωπικοτήτων της ιστορίας που συνδέονται με τη δουλεία στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το χρονικό της σύλληψης του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου - Οι κατηγορίες, ο Επστάιν, ο βασιλιάς Κάρολος και η οργή των Άγγλων
Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου, «το αγαπημένο παιδί» της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής λόγω της στενής σχέσης που είχε με τον Τζέφρι Επστάιν
Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου
Reuters: Οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες δεν «βλέπουν» λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – «Θέατρο διαπραγματεύσεων»
«Η Ρωσία δεν επιδιώκει μια ειρηνευτική συμφωνία. Επιδιώκει τους στρατηγικούς της στόχους, και αυτοί δεν έχουν αλλάξει» δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών
Πόλεμος στην Ουκρανία
Συγκλονίζει η μητέρα του δίχρονου αγοριού στην Ιταλία μετά τη μεταμόσχευση κατεστραμμένης καρδιάς και το «όχι» για νέα επέμβαση - «Όσο αναπνέει ελπίζω»
«Πρέπει να αντέξω, έχω άλλα δύο παιδιά», λέει η μητέρα για τον μικρό Ντομένικο που παραμένει στη ζωή μόνο χάρη σε ένα μηχάνημα που, όμως, βλάπτει προοδευτικά τα όργανα του
Η Patrizia Mercolino, μητέρα του μικρού παιδιού που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από μεταμόσχευση καρδιάς φεύγει από το νοσοκομείο Monaldi μαζί με τον πατέρα και συγγενείς στη Νάπολη της Ιταλίας