Κόσμος

Ο Τραμπ δεν πήγε για γκολφ για να σταματήσει τους “αναρχικούς”

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πάει τελικά για Σαββατοκύριακο στην ιδιωτική έκτασή του όπου βρίσκεται γήπεδο γκολφ στο Νιου Τζέρσεϊ καθώς ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως το ακύρωσε.

Η ακύρωση του ταξιδιού του Τραμπ για το διήμερο ανακοινώθηκε την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού έχει μεταφερθεί σε μια ζώνη από τον Νότο προς τη Δύση των ΗΠΑ, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους ειδικούς σε ζητήματα δημόσιας υγείας.’

Χθες Παρασκευή καταγράφηκε θλιβερό ρεκόρ τουλάχιστον 40.870 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε μία ημέρα στη χώρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

«Επρόκειτο να πάω στο Μπέντμινστερ, στο Νιου Τζέρζι, το Σαββατοκύριακο, αλλά αποφάσισα να μείνω στην Ουάσινγκτον για να εξασφαλίσω ότι θα επιβληθεί ο νόμος & η τάξη», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που προτιμά, πληκτρολογώντας τις λέξεις «νόμος» και «τάξη» με κεφαλαία γράμματα όπως συνηθίζει για έμφαση. «Τους εμπρηστές, τους αναρχικούς, τους πλιατσικολόγους και τους προβοκάτορες βασικά τους σταματήσαμε», συνέχισε.

«Κάνω αυτό που απαιτείται για να είναι οι κοινότητές μας ασφαλείς — κι αυτοί οι άνθρωποι θα προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης!», συμπλήρωσε.

Κατόπιν, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την προστασία των μνημείων και των αγαλμάτων στη χώρα, διαμηνύοντας πως περιμένουν «βαριές ποινές φυλάκισης» όσους διαπράττουν «παράνομες ενέργειες εναντίον της Σπουδαίας Χώρα μας!».

Η καταστροφή περιουσίας του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους, συμπεριλαμβανομένων των αγαλμάτων, αποτελεί ήδη ποινικό αδίκημα το οποίο επισύρει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης ως και 10 ετών στις ΗΠΑ.

Αγάλματα και μνημεία που τιμούν πρόσωπα ταυτισμένα με τον ρατσισμό έχουν ανατραπεί, αποκαθηλωθεί ή καταστραφεί από διαδηλωτές το τελευταίο διάστημα καθώς η χώρα έχει μπει σε διαδικασία αναστοχασμού της ιστορίας της με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη στα τέλη Μαΐου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, διαδηλωτές προσπάθησαν να καταστρέψουν αγάλματα στην Ουάσινγκτον, ιδίως των πρώην προέδρων Άντριου Τζάκσον και Έιμπραχαμ Λίνκολν. Εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Ο Τραμπ επιμένει να υποβαθμίζει τις ανησυχίες για την πανδημία του κορονοϊού και μοιάζει να επιδιώκει να προβάλει την εικόνα του σκληρού με το έγκλημα, παλιάς κοπής ηγέτης τις τελευταίες εβδομάδες, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Νωρίτερα χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, ψήφισε υπέρ της πρότασης να γίνει η Ουάσινγκτον πολιτεία, κάτι που θα μείωνε δραστικά τον άμεσο έλεγχο του Ντόναλντ Τραμπ στην περιφέρεια υπό ομοσπονδιακή δικαιοδοσία όπου υπάγεται. Το νομοσχέδιο πάντως αναμένεται απλώς να μπει στο συρτάρι της Γερουσίας, που ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση Ιμάμογλου: Άσυλο στην Ελλάδα ζήτησε ο καταζητούμενος ταμίας του – Κατηγορείται για υπεξαίρεση 30 εκατ.ευρώ
Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόκρυψη της παράνομης προέλευσης περιουσιακών στοιχείων και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας
Εκρέμ Ιμάμογλου
Γαλλία: Νέες μαθητικές κινητοποιήσεις την Τρίτη – Κλειστά 141 λύκεια παρά τις εξαγγελίες για έκτακτες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Περισσότεροι από 6.800 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την έναρξη των μαζικών διαδηλώσεων στις 17 Σεπτεμβρίου, εκ των οποίων το 86% είναι ανήλικοι, ενώ 21 έχουν οδηγηθεί στη φυλακή
Γαλλία, κινητοποιήσεις μαθητών
Ισπανία: Ποιος ήταν ο διάσημος πλαστικός χειρουργός Αλεξάντερ Ασλάνι που εκτελέστηκε μέσα στην κλινική του – Στο μικροσκόπιο δυσαρεστημένη πελάτισσα
Ο 57χρονος δολοφονήθηκε μπροστά σε ασθενείς στη Μαρμπέγια - Συνελήφθη 18χρονος Σουηδός, συμβόλαιο θανάτου εξετάζουν οι αρχές
Αλεξάντερ Ασλάνι