Κόσμος

Ο Τραμπ δεν πήγε για γκολφ για να σταματήσει τους “αναρχικούς”

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πάει τελικά για Σαββατοκύριακο στην ιδιωτική έκτασή του όπου βρίσκεται γήπεδο γκολφ στο Νιου Τζέρσεϊ καθώς ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως το ακύρωσε.

Η ακύρωση του ταξιδιού του Τραμπ για το διήμερο ανακοινώθηκε την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού έχει μεταφερθεί σε μια ζώνη από τον Νότο προς τη Δύση των ΗΠΑ, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους ειδικούς σε ζητήματα δημόσιας υγείας.’

Χθες Παρασκευή καταγράφηκε θλιβερό ρεκόρ τουλάχιστον 40.870 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε μία ημέρα στη χώρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

«Επρόκειτο να πάω στο Μπέντμινστερ, στο Νιου Τζέρζι, το Σαββατοκύριακο, αλλά αποφάσισα να μείνω στην Ουάσινγκτον για να εξασφαλίσω ότι θα επιβληθεί ο νόμος & η τάξη», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που προτιμά, πληκτρολογώντας τις λέξεις «νόμος» και «τάξη» με κεφαλαία γράμματα όπως συνηθίζει για έμφαση. «Τους εμπρηστές, τους αναρχικούς, τους πλιατσικολόγους και τους προβοκάτορες βασικά τους σταματήσαμε», συνέχισε.

«Κάνω αυτό που απαιτείται για να είναι οι κοινότητές μας ασφαλείς — κι αυτοί οι άνθρωποι θα προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης!», συμπλήρωσε.

Κατόπιν, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την προστασία των μνημείων και των αγαλμάτων στη χώρα, διαμηνύοντας πως περιμένουν «βαριές ποινές φυλάκισης» όσους διαπράττουν «παράνομες ενέργειες εναντίον της Σπουδαίας Χώρα μας!».

Η καταστροφή περιουσίας του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους, συμπεριλαμβανομένων των αγαλμάτων, αποτελεί ήδη ποινικό αδίκημα το οποίο επισύρει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης ως και 10 ετών στις ΗΠΑ.

Αγάλματα και μνημεία που τιμούν πρόσωπα ταυτισμένα με τον ρατσισμό έχουν ανατραπεί, αποκαθηλωθεί ή καταστραφεί από διαδηλωτές το τελευταίο διάστημα καθώς η χώρα έχει μπει σε διαδικασία αναστοχασμού της ιστορίας της με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη στα τέλη Μαΐου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, διαδηλωτές προσπάθησαν να καταστρέψουν αγάλματα στην Ουάσινγκτον, ιδίως των πρώην προέδρων Άντριου Τζάκσον και Έιμπραχαμ Λίνκολν. Εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Ο Τραμπ επιμένει να υποβαθμίζει τις ανησυχίες για την πανδημία του κορονοϊού και μοιάζει να επιδιώκει να προβάλει την εικόνα του σκληρού με το έγκλημα, παλιάς κοπής ηγέτης τις τελευταίες εβδομάδες, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Νωρίτερα χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, ψήφισε υπέρ της πρότασης να γίνει η Ουάσινγκτον πολιτεία, κάτι που θα μείωνε δραστικά τον άμεσο έλεγχο του Ντόναλντ Τραμπ στην περιφέρεια υπό ομοσπονδιακή δικαιοδοσία όπου υπάγεται. Το νομοσχέδιο πάντως αναμένεται απλώς να μπει στο συρτάρι της Γερουσίας, που ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ομπάμα χαιρετίζει τη νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: «Ο αμερικανικός λαός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα»
«Θέλουν μια πολιτική που φέρνει τους ανθρώπους κοντά παρά τους διχάζει και ηγέτες που προσφέρουν συγκεκριμένες λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος
Μπαράκ Ομπάμα
Σόλο» ο Τραμπ έβλεπε τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών - Η Μελάνια τον άφησε για να τουιτάρει για την ειρήνη στην Ουκρανία
Πηγή του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε στην Daily Mail ότι η Μελάνια Τραμπ δεν βρέθηκε στην Ανατολική Αίθουσα, όπου ο πρόεδρος Τραμπ και οι συνεργάτες του παρακολουθούσαν τα εκλογικά αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών
Η Μελάνια Τραμπ
Politico: Τα 5 πράγματα που πρέπει να παρακολουθεί η Ευρώπη μετά τη σαρωτική νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές
Τα αποτελέσματα αυτά πιθανότατα θα δρομολογήσουν έρευνες για τον πόλεμο στο Ιράν, τη λειτουργία του FBI και, φυσικά, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Κυβερνοεπίθεση και σε τράπεζα αίματος στη Γαλλία – Ανέβασαν την θερμοκρασία στα ψυγεία από τους μείον 30 στους 110 βαθμούς
Μετά τις κυβερνοεπιθέσεις σε ψυγεία σούπερ μάρκετ, τις καθηλώσεις αεροπλάνων μετά από απειλές για βόμβα, τις εκκενώσεις εκατοντάδων σχολείων για τον ίδιο λόγο ήρθε η νέα απόπειρα με στόχο τον ευαίσθητο χώρο της υγείας
τράπεζα αίματος
Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Πολιτικός σεισμός στο Τέξας – Οι Ρεπουμπλικανοί χάνουν κυβερνήτη και έδρα στη Γερουσία
Ο Τζέιμς Ταλαρίκο κερδίζει έδρα της Γερουσίας στο Τέξας για τους Δημοκρατικούς νικώντας τον γενικό εισαγγελέα, Κεν Πάξτον - Η 52χρονη Τζίνα Ινοχόσα γίνεται η πρώτη Λατίνα που εκλέγεται κυβερνήτης του Τέξας
Τζίνα Ινοχόσα και Τζέιμς Ταλαρίκο