Κόσμος

Ο Τραμπ δεν πήγε για γκολφ για να σταματήσει τους “αναρχικούς”

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πάει τελικά για Σαββατοκύριακο στην ιδιωτική έκτασή του όπου βρίσκεται γήπεδο γκολφ στο Νιου Τζέρσεϊ καθώς ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως το ακύρωσε.

Η ακύρωση του ταξιδιού του Τραμπ για το διήμερο ανακοινώθηκε την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού έχει μεταφερθεί σε μια ζώνη από τον Νότο προς τη Δύση των ΗΠΑ, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους ειδικούς σε ζητήματα δημόσιας υγείας.’

Χθες Παρασκευή καταγράφηκε θλιβερό ρεκόρ τουλάχιστον 40.870 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε μία ημέρα στη χώρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

«Επρόκειτο να πάω στο Μπέντμινστερ, στο Νιου Τζέρζι, το Σαββατοκύριακο, αλλά αποφάσισα να μείνω στην Ουάσινγκτον για να εξασφαλίσω ότι θα επιβληθεί ο νόμος & η τάξη», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που προτιμά, πληκτρολογώντας τις λέξεις «νόμος» και «τάξη» με κεφαλαία γράμματα όπως συνηθίζει για έμφαση. «Τους εμπρηστές, τους αναρχικούς, τους πλιατσικολόγους και τους προβοκάτορες βασικά τους σταματήσαμε», συνέχισε.

«Κάνω αυτό που απαιτείται για να είναι οι κοινότητές μας ασφαλείς — κι αυτοί οι άνθρωποι θα προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης!», συμπλήρωσε.

Κατόπιν, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την προστασία των μνημείων και των αγαλμάτων στη χώρα, διαμηνύοντας πως περιμένουν «βαριές ποινές φυλάκισης» όσους διαπράττουν «παράνομες ενέργειες εναντίον της Σπουδαίας Χώρα μας!».

Η καταστροφή περιουσίας του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους, συμπεριλαμβανομένων των αγαλμάτων, αποτελεί ήδη ποινικό αδίκημα το οποίο επισύρει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης ως και 10 ετών στις ΗΠΑ.

Αγάλματα και μνημεία που τιμούν πρόσωπα ταυτισμένα με τον ρατσισμό έχουν ανατραπεί, αποκαθηλωθεί ή καταστραφεί από διαδηλωτές το τελευταίο διάστημα καθώς η χώρα έχει μπει σε διαδικασία αναστοχασμού της ιστορίας της με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη στα τέλη Μαΐου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, διαδηλωτές προσπάθησαν να καταστρέψουν αγάλματα στην Ουάσινγκτον, ιδίως των πρώην προέδρων Άντριου Τζάκσον και Έιμπραχαμ Λίνκολν. Εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Ο Τραμπ επιμένει να υποβαθμίζει τις ανησυχίες για την πανδημία του κορονοϊού και μοιάζει να επιδιώκει να προβάλει την εικόνα του σκληρού με το έγκλημα, παλιάς κοπής ηγέτης τις τελευταίες εβδομάδες, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Νωρίτερα χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, ψήφισε υπέρ της πρότασης να γίνει η Ουάσινγκτον πολιτεία, κάτι που θα μείωνε δραστικά τον άμεσο έλεγχο του Ντόναλντ Τραμπ στην περιφέρεια υπό ομοσπονδιακή δικαιοδοσία όπου υπάγεται. Το νομοσχέδιο πάντως αναμένεται απλώς να μπει στο συρτάρι της Γερουσίας, που ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Άντι Μπέρναμ «τα γυρίζει» για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα: «Είναι ζήτημα του Βρετανικού Μουσείου»
Σε νέα του συνέντευξη στους Financial Time, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε: «Είμαι απόλυτα υπέρ της χρήσης της βρετανικής πολιτιστικής διπλωματίας»
Γλυπτά του Παρθενώνα
NYT για μυστική επίσκεψη Ράτκλιφ στη Μόσχα: «Συμφωνία τώρα με την Ουκρανία πριν επιδεινωθεί η κατάσταση» – Το μήνυμα της CIA στον Πούτιν
Η επίσκεψή του αποτελεί την τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης Τραμπ να δώσει νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις που έχουν βαλτώσει
τζον ρατκλιφ
Τα σημεία «κλειδιά» στη δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι που κατηγορείται για τη δολοφονία των παιδιών της - Ποια θα είναι η απόφαση των ενόρκων
Η 35χρονη πρώην νοσηλεύτρια φέρεται να χρησιμοποίησε ελαστικούς ιμάντες γυμναστικής για να αφαιρέσει τη ζωή των παιδιών της μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Ντάξμπερι της Μασαχουσέτης
Λίντσεϊ Κλάνσι
Στους 472 οι νεκροί μετά την καταστροφική πλημμύρα στο Νεπάλ: Κραυγή αγωνίας και μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό χιλιάδων αγνοουμένων
Τρομακτικά πλάνα και φωτογραφίες από τη στιγμή της πλημμύρας - Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στο Νεπάλ - Πάνω από 1.500 οι αγνοούμενοι
Νεπάλ