Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Τραμπ δεν θα συναντήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ – Επίσκεψη εργασίας στο Λονδίνο

Τραμπ Αλαμ

Υπό τον φόβο διαδηλώσεων, ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά δεν θα συναντήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετατρέπει ουσιαστικά την πλήρη κρατική επίσκεψη σε ταξίδι εργασίας στο Λονδίνο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερώσει την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι πως θα επισκεφθεί τη χώρα με τη νέα χρονιά. Αλλά δεν θα συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Οι δυο τους συζήτησαν για “επίσκεψη εργασίας” στο Λονδίνο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα χρησιμοποιήσει το ταξίδι για να ανοίξει τη νέα αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο. Αναμένεται να μιλήσει με την πρωθυπουργό στην Downing Street.

Χωρίς τσάι με τη βασίλισσα Ελισάβετ

Δεν θα πραγματοποιηθεί ωστόσο συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Όχι τουλάχιστον μέχρι να πραγματοποιήσει πλήρη κρατική επίσκεψη. Η απόφαση έρχεται μετά από μήνες ερωτήσεων για κρατική επίσκεψη που η Τερέζα Μέι πρότεινε στον Αμερικανό πρόεδρο όταν συναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο μετά την ορκωμοσία του.

Η επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο έρχεται παρά τη δημόσια αντιπαράθεση με την Τερέζα Μέι. Η πρωθυπουργός είχε καταδικάσει δημόσια την απόφασή του να κάνει retweet αντιμουσουλμανική προπαγάνδα από ακροδεξιά ομάδα Britain First.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις