Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο Τραμπ έσωσε την τελευταία στιγμή τον γαμπρό του

Ο Τραμπ έσωσε την τελευταία στιγμή τον γαμπρό του

Έχει βουίξει η Ουάσινγκτον τις τελευταίες ημέρες ότι οι σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ είχαν έτοιμη, γραμμένη την παραίτηση του υψηλόβαθμου συμβούλου του και γαμπρού του. Κι αυτό για να τον προστατεύσουν.

Ο Λευκός Οίκος φυσικά διαψεύδει κάτι τέτοιο, όμως τα πράγματα σύμφωνα με το CNN έχουν ως εξής:

Η νομική ομάδα του Λευκού Οίκου στην διάρκεια της Ανοιξης είχε εισηγηθεί την παραίτηση του Κούσνερ, προκειμένου να προστατεύσει τον πρόεδρο Τραμπ, από την διεξαγωγή των ερευνών αναφορικά με πιθανές επικοινωνίες υψηλόβαθμων συνεργατών του Αμερικανού προέδρου, με τους Ρώσους.

Η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι δεν υπήρξε “καμία παρουσίαση απόψεων” για το θέμα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν οι δικηγόροι έθεσαν το ζήτημα στον πρόεδρο.

“Όχι. Όχι, δεν υπήρξε συζήτηση από όσο γνωρίζω” για το θέμα αυτό, τόνισε η Σάντερς.

Το θέμα αποκάλυψε η Wall Street Journal

Η εφημερίδα “The Wall Street Journal -WSJ” ανέφερε πρώτη την Δευτέρα 11/09,  ότι οι δικηγόροι του Τραμπ πίστευαν ότι ο Κούσνερ θα έπρεπε να παραιτηθεί, πριν από την δημοσιοποίηση αναφορών για την αποτυχία του να γνωστοποιήσει τις επαφές του με Ρώσους, που έγιναν γνωστές μέσα στο καλοκαίρι.

Ωστόσο, μία πηγή δήλωσε στο CNN ότι η ιδέα αυτή εξετάστηκε περιστασιακά τον Μάιο, ενώ υπήρξε διαφωνία μεταξύ των δικηγόρων αναφορικά με το ενδεχόμενο παραίτησης του Τζάρεντ Κούσνερ.

Η ίδια πηγή δεν επιβεβαίωσε ότι σε κάποια χρονική στιγμή είχε ενημερωθεί ο πρόεδρος Τραμπ. Παράλληλα, τόνισε ότι ο Κούσνερ χειρίστηκε «πειστικά» το ζήτημα που προκλήθηκε, ως απόδειξη ότι οι προτάσεις για ενδεχόμενη παραίτηση του, δεν θα είχαν πρακτικό νόημα.

Η WSJ ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε ομόφωνη άποψη των δικηγόρων για το ενδεχόμενο της παραίτησης του Κούσνερ, μερικοί από αυτούς εξέφρασαν την ανησυχία τους στον πρόεδρο Τραμπ.

Πηγές που γνωρίζουν το θέμα δήλωσαν στην WSJ ότι οι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου είχαν προετοιμάσει μία ανακοίνωση για την περίπτωση που ο Κούσνερ αποφάσιζε τελικά να παραιτηθεί.

Ο ίδιος όμως, δεν παραιτήθηκε και παραμένει στον στενό κύκλο των ανθρώπων και συμβούλων του Τραμπ.

Η WSJ ανέφερε επίσης, ότι μερικοί από τους δικηγόρους του Τραμπ ανησυχούσαν από το γεγονός ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ είχε τις περισσότερες επικοινωνίες με τους Ρώσους.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα ερευνώνται για τον ρόλο τους στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και κατά την μεταβατική περίοδο πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις