Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

O Tραμπ κατηγορεί τον Μπιλ Κλίντον για βιασμούς γυναικών

O Tραμπ κατηγορεί τον Μπιλ Κλίντον για βιασμούς γυναικών

Την κατηγορία του “βιασμού” προσάπτει στον Μπιλ Κλίντον ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά του πρώην προέδρου απέναντι στις γυναίκες τη δεκαετία του 1990.

Ο Τραμπ, που έχει εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση για τη δική του στάση απέναντι στις γυναίκες μετά από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, συνέκρινε όσα αναφέρονται σε αυτό το δημοσίευμα με το παρελθόν του Μπιλ Κλίντον.

“Πράγματι, ξέρετε, αυτό δεν είναι το χειρότερο. Κοιτάξτε τι έκανε ο Κλίντον, όλα τα προβλήματα και τα πράγματα που έκανε” είπε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, το τηλεοπτικό κανάλι που προτιμούν οι συντηρητικοί.

Ο δημοσιογράφος Σον Χάνιτι διερωτήθηκε αν η εφημερίδα σκοπεύει να πάρει συνεντεύξεις από τη Χουανίτα Μπρόαντρικ, την Πόλα Τζόουνς και την Κάθλιν Γούλεϊ, τις γυναίκες που είχαν κατηγορήσει τον Μπιλ Κλίντον για σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση.

“Μιλάμε για θωπεία, για αγγίγματα παρά τη θέληση μιας γυναίκας”, σχολίασε ο δημοσιογράφος.

“Και για βιασμό”, πρόσθεσε ο Τραμπ.

“Και για βιασμό”, επανέλαβε ο Χάνιτι.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον απάντησε κατηγορώντας τον Τραμπ ότι προσπαθεί να αλλάξει το θέμα, καθώς είχε βρεθεί σε αμυντική θέση τόσο για τη στάση του απέναντι στις γυναίκες όσο και για την άρνησή του να δημοσιοποιήσει τα φορολογικά στοιχεία του. “Ο Τραμπ κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, επιτίθεται όταν είναι πεσμένος και σέρνει τους Αμερικανούς στη λάσπη προς όφελός του”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χίλαρι Κλίντον, ο Νικ Μέριλ.

Το 1998 ο τότε πρόεδρος Κλίντον ρύθμισε εξωδικαστικά, καταβάλλοντας το ποσό των 850.000 δολαρίων, την αγωγή που του είχε ασκήσει η Πόλα Τζόουνς η οποία τον κατηγορούσε για σεξουαλική παρενόχληση το 1991, την εποχή που ήταν κυβερνήτης του Άρκανσο. Το 1999 η Χουανίτα Μπρόαντρικ κατηγόρησε τον Κλίντον ότι την είχε βιάσει το 1978, όταν συμμετείχε ως εθελόντρια σε μια προεκλογική εκστρατεία του στο Άρκανσο. Η Κάθλιν Γουίλεϊ τον κατηγορεί ότι την θώπευσε στον Λευκό Οίκο το 1999.

Πολλές φορές τους τελευταίους μήνες ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναφερθεί στο παρελθόν του Μπιλ Κλίντον. Μάλιστα στις αρχές Μαΐου κατηγόρησε την Χίλαρι λέγοντας ότι ήταν “συνεργός” στις απιστίες του συζύγου της. “Είναι παντρεμένη με έναν άνδρα που έκανε πολλές γυναίκες να υποφέρουν”, σχολίασε χαρακτηριστικά.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε