Κόσμος

Ο Τραμπ «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

Εμπάργκο, όπως έχει απειλήσει, δεν επέβαλε ακόμα. Σε πρώτη φάση, ο Ντόνλαντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο «πάγωσε» τους πόρους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στην επικράτεια των ΗΠΑ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Όλα τα περιουσιακά στοιχεία και ιδιοκτησιακά συμφέροντα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας που βρίσκονται στις ΗΠΑ (…) δεσμεύονται και δεν μπορούν να μεταφερθούν, να διατεθούν εμπορικά, να εξαχθούν, να αποσυρθούν ή να τύχουν οποιασδήποτε άλλης συναλλαγής», αναφέρεται στο εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ.

Η κυβέρνηση Τραμπ συνεχίζει να κλιμακώνει την πίεση που ασκεί στο Καράκας για να αναγκάσει τον σοσιαλιστή πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Η Ουάσινγκτον, οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Δύσης καλούν τον Μαδούρο να παραιτηθεί και έχουν αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ως τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.

Η Κίνα και η Ρωσία, όπως και ορισμένα κράτη της Λατινικής Αμερικής, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Μαδούρο. Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον προειδοποίησε εκ νέου το Πεκίνο και τη Μόσχα εναντίον της συνέχισης της υποστήριξής τους προς το Καράκας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Με τα χέρια σκάβουν για να βρουν επιζώντες στα ερείπια μετά τους δύο σεισμούς στη Βενεζουέλα - Στους 235 οι νεκροί, πάνω από 30.000 οι αγνοούμενοι
Κάτοικοι καταγγέλλουν λεηλασίες σε σπίτια και επιχειρήσεις ενώ οι διασώστες παλεύουν για να απεγκλωβίσουν τραυματίες - Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο
REUTERS
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς 9