Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Τραμπ προκαλεί παγκόσμια οργή με το ρατσιστικό παραλήρημα!

Ο Τραμπ προκαλεί παγκόσμια οργή με το ρατσιστικό παραλήρημα!
Φωτογραφία Reuters

– Κατάφερε να κάνει ξανά τον πλανήτη άνω – κάτω ο Ντόναλντ Τραμπ
– Απίστευτο ρατσιστικό παραλήρημα κατά των μεταναστών από την Αϊτή, το Ελ Σαλβαδόρ κι αφρικανικές χώρες
– Προτιμά τους… Νορβηγούς μετανάστες ο πρόεδρος των ΗΠΑ
– «Ξεχνάς πως πολλοί Αφρικανοί έφτασαν στις ΗΠΑ σαν σκλάβοι» του απάντησε η Αφρικανική Ένωση

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να μας έχει συνηθίσει σε προκλητικές δηλώσεις. Μπορεί όλοι να ξέρουν πως είναι ρατσιστής και σεξιστής. Αλλά αυτή τη φορά, το παράκανε! Γιατί ξέχασε (αν την ήξερε ποτέ) την ιστορία της ίδιας του της χώρας. Μιας χώρας που “πάτησε” πάνω στο αίμα εκείνων που ο Τραμπ δεν θέλει: των μεταναστών. Και των σκλάβων.

Τι είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνάντηση για το μεταναστευτικό στον Λευκό Οίκο; Αναρωτήθηκε γιατί η χώρα του πρέπει να δέχεται μετανάστες από χώρες του “κ@@@υ” και όχι από τη Νορβηγία. Όπου οι “χώρες του κ@@@υ” η Αϊτή, το Ελ Σαλβαδόρ και αφρικανικά κράτη. Για τη Νορβηγία δεν το συζητάμε: οι κάτοικοι της είναι λευκοί. Δεν χρειάζεται κάτι περισσότεροι για να είναι αρκετοί στον Αμερικανό πρόεδρο…

Τα σχόλιά του έχουν προκαλέσει παγκόσμιο σάλο.

«Ντόναλντ, ξεχνάς»

Ο Τραμπ δεν τα έβαλε μόνο με τους μετανάστες από την Αϊτή ή την Αφρική. Τα έβαλε με ολόκληρη την ανθρωπότητα. Με όλο τον λογικό κόσμο. Με όσους δεν είναι ρατσιστές.

Η Αφρικανική Ένωση, που αντιπροσωπεύει 55 κράτη της Ηπείρου, δεν έκρυψε ότι τα σχόλια του Τραμπ προκάλεσαν συναγερμό.

«Δεδομένης της ιστορικής πραγματικότητας του πόσοι Αφρικανοί έφτασαν στις ΗΠΑ σαν σκλάβοι, αυτή η δήλωση είναι χαστούκι σε κάθε αποδεκτή συμπεριφορά και πρακτική», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ένωσης, Έμπα Καλόντο.

«Είναι πραγματικά εκπληκτικό καθώς οι ΗΠΑ παραμένουν ένα παγκόσμιο παράδειγμα του πως η μετανάστευση “γέννησε” ένα έθνος, που χτίστηκε πάνω στις σταθερές αξίες της διαφορετικότητας και της ευκαιρίας» πρόσθεσε.

«Ο ρατσιστής Τραμπ»

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα χαρακτήρισε «ρατσιστικά» τα σχόλια που φέρεται να έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν υπάρχει άλλη λέξη να χρησιμοποιήσει κάποιος από το “ρατσιστικός”», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ρούπερτ Κόλβιλ, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις ολόκληρες χώρες και ηπείρους “απόπατους”, ολόκληρος ο πληθυσμός των οποίων, που δεν είναι λευκοί, δεν είναι ως εκ τούτου καλοδεχούμενοι», είπε.

Ο Τραμπ, οι ναζί και η… σύνδεση

Όχι απλά ρατσιστή αλλά ναζιστή αποκαλεί τον Αμερικανό πρόεδρο ο Ρόμπερτ Ράιχ, πρώην υπουργός Εργασίας επί Κλίντον. “Για τους Ναζί, οι πιο καθαροί Άριοι ήταν οι άνθρωποι από τη Γερμανία και τη Νορβηγία” έγραψε. Και αφού επανέλαβε τη φράση που φέρεται να είπε ο Τραμπ, με μια λέξη τα… είπε όλα: “σύνδεση;”.

Με πληροφορίες από Independent και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις