Κόσμος

Ο Τραμπ προσφεύγει για να μη δημοσιοποιηθούν έγγραφα για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας του να απαγορεύσει τη δημοσιοποίηση αρχείων του Λευκού Οίκου, τα οποία ζητά μια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά την επίθεση στης 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Πριν από δύο εβδομάδες, το Εφετείο της Περιφέρειας της Κολούμπια έκρινε ότι δεν υπήρχε νομική βάση για να αντιταχθεί στην απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να επιτρέψει την παράδοση των εγγράφων. Η εκτέλεση αυτής της απόφασης αναβάλλεται μέχρι να αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο επί του ζητήματος.

Ο Μπάιντεν θεωρούσε ότι τα αρχεία, που ανήκουν στον εκτελεστικό βραχίονα της εξουσίας, δεν υπόκεινται στον κανόνα του απορρήτου ορισμένων εσωτερικών εγγράφων του Λευκού Οίκου και η παράδοσή τους στο Κογκρέσο ήταν προς το συμφέρον του έθνους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – Η αντίδραση της Άγκυρας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή καταδεικνύει ότι η Μόσχα δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του σχεδόν τετραετούς πολέμου
Ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα
Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε πλοίο τουρκικών συμφερόντων στην Οδησσό – Έντονη αντίδραση της Άγκυρας
Το επιβατηγό και φορτηγό πλοίο, το οποίο εκμεταλλευόταν τουρκική εταιρεία, χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Τσορνομόρσκ, κοντά στην Οδησσό
Το τουρκικό πλοίο που χτυπήθηκε στην Οδησσό