Κόσμος

Ο Τραμπ σχεδιάζει στην Μέση Ανατολή παγκόσμιο επενδυτικό ταμείο ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Μεγαλόπνοα είναι τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ για την Μέση Ανατολή. Θέλει να ιδρύσει παγκόσμιο επενδυτικό ταμείο ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει την ίδρυση ενός παγκόσμιου επενδυτικού ταμείου, με στόχο την ανόρθωση της παλαιστινιακής οικονομίας, αλλά και των οικονομιών των γειτονικών αραβικών χωρών με την αξία του να αγγίζει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ίδιο σχέδιο προβλέπει την δημιουργία ενός εμπορικού διαδρόμου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την διασύνδεση της Δυτικής Όχθης με την Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, αλλά και έγγραφα τα οποία επεξεργάστηκε το Reuters.

H προσέγγιση “πρώτα η οικονομία” για την αναζωογόνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα είναι δύσκολο να προωθηθεί σε μία περιοχή που εκφράζει σκεπτικισμό για το όλο εγχείρημα.

Το αναφερόμενο οικονομικό σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί από τον γαμπρό του προέδρου Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ, στην διάρκεια μιας διεθνούς διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Μπαχρέιν την επόμενη εβδομάδα, ενώ περιλαμβάνει 179 επιχειρηματικές δράσεις και δράσεις κατασκευής υποδομών, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι γιατροί ακρωτηρίασαν το πόδι του πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ, κινδύνεψε η ζωή του
Ο 81χρονος Τόμας Μάρκλ δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον γαμπρό του, πρίγκιπα Χάρι, ούτε τα εγγόνια του, Άρτσι και Λίλιμπετ καθώς δεν έχει επαφές με την κόρη του Μέγκαν από το 2018 - Παραμένει στην Εντατική
Μέγκαν Μαρκλ, Χάρι
Ο Μαδούρο τρέμει για τη ζωή του και αλλάζει συνεχώς κρεβάτια και κινητά φοβούμενος χτύπημα των ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει αυξήσει την προστασία του και αναζητά βοήθεια και από το εξωτερικό μετά τις πρόσφατες απειλές της κυβέρνησης Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times
Νικολάς Μαδούρο