Κόσμος

Ο Τραμπ «υποστηρίζει σθεναρά» τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ στις κατηγορίες για διαρροή πληροφοριών: «Κάνει καταπληκτική δουλειά»

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας κατηγορείται ότι διέρρευσε εκ νέου απόρρητες πληροφορίες σε συγγενείς του
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ με αφορμή σημερινό δημοσίευμα (21.04.2025) των New York Times, σύμφωνα με το οποίο ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, διέρρευσε ξανά απόρρητες πληροφορίες για επιθέσεις κατά των Χούθι στην Υεμένη, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ τον υποστηρίζει ακόμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «υποστηρίζει σθεναρά» τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, που βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα παραβίαση των κανόνων ασφαλείας και κατηγορείται γενικότερα για ανικανότητα, διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος υποστηρίζει σθεναρά τον υπουργό Χέγκσεθ που κάνει καταπληκτική δουλειά ως επικεφαλής του Πενταγώνου», είπε χαρακτηριστικά η Καρολάιν Λίβιτ σε δημοσιογράφους.

«Αυτό συμβαίνει όταν ολόκληρο το Πεντάγωνο ενεργεί εναντίον μας και εναντίον των τεράστιων αλλαγών που θέλετε να εφαρμοσθούν. Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι στο κτίριο αυτό (το Πεντάγωνο) που δεν τους αρέσουν αυτές οι αλλαγές που ο υπουργός προσπαθεί να κάνει, άρα οργανώνουν διαρροές και λένε ψέματα στα μέσα ενημέρωσης».

Ο ίδιος ο Χέγκσεθ έκανε παρόμοια σχόλια στο CNN: «Αυτό το κάνει ο Τύπος. Παίρνει ανώνυμες πηγές, δυσαρεστημένους πρώην εργαζόμενους, και προσπαθεί να τραυματίσει και να επιτεθεί κατά των ανθρώπων και να καταστρέψει την υπόληψή τους. Μίλησα με τον πρόεδρο και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Βρισκόμαστε τελείως στο ίδιο μήκος κύματος».

 

Ο πρώην παρουσιαστής του Fox News, ο οποίος κατηγορήθηκε ήδη για μία παραβίαση των κανόνων ασφαλείας τον περασμένο μήνα, είναι αντικείμενο νέων αποκαλύψεων.

Σύμφωνα με τους New York Times και το CNN, αποκάλυψε πληροφορίες για επικείμενη πολεμική επιχείρηση στην Υεμένη κατά την διάρκεια συνομιλίας του στο Signal στην οποία συμμετείχαν η σύζυγός του, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του…και καμιά δεκαριά πρόσωπα του ιδιωτικού και επαγγελματικού του κύκλου.

Ο Χέγκσεθ ερευνάται ήδη στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας του υπουργείου Αμυνας για αποκάλυψη, στις 15 Μαρτίου 2025, ευαίσθητων πληροφοριών σε άλλη ομάδα στο Signal, στην οποία συμμετείχε κατά λάθος δημοσιογράφος.

Ταυτόχρονα, ο πρώην εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Αλιοτ δημοσίευσε την Κυριακή (20.04.2025) βιτριολικό άρθρο γνώμης περιγράφοντας «έναν μήνα απόλυτου χάους» στο Πεντάγωνο και παροτρύνοντας τον Τραμπ «να ξεφορτωθεί τον υπουργό Άμυνας».

Έχοντας κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, έχοντας δεχθεί βαριές επικρίσεις για την έλλειψη πείρας στην διοίκηση στρατιωτικών υποθέσεων υψηλού επιπέδου, ο Πιτ Χέγκσεθ έλαβε μετά βίας την έγκριση της αμερικανικής Γερουσίας για τον διορισμό του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποιοι μπορεί να διαδεχθούν τον Κιρ Στάρμερ: Τα επικρατέστερα ονόματα για την ηγεσία των Εργατικών στη Βρετανία
Υπό πίεση ο Βρετανός πρωθυπουργός να παραιτηθεί μετά τη συντριβή στις τοπικές εκλογές - «Δεν παραιτούμαι», είπε ο Στάρμερ στο υπουργικό συμβούλιο - Παραιτήθηκαν δύο υφυπουργοί του
Keir Starmer, Angela Rayner, Andy Burnham
Ανανεώθηκε πριν 58 λεπτά
Με την πλάτη στον τοίχο ο Κιρ Στάρμερ – «Περισσότερη αστάθεια δεν είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας» λέει ο υπουργός Άμυνας
Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος είναι ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε να συνομιλήσει κατ' ιδίαν με υπουργούς του μετά το υπουργικό συμβούλιο
Ο Κιρ Στάρμερ
«Ενδέχεται να εμφανιστούν και άλλα κρούσματα χανταϊού τις επόμενες εβδομάδες», λέει ο ΠΟΥ
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι βρισκόμαστε στην έναρξη μιας μεγαλύτερης επιδημίας, αλλά φυσικά η κατάσταση μπορεί να αλλάξει» ανέφερε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους
Επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου επιβιβάζεται σε αεροπλάνο
Ο πόλεμος στο Ιράν «σβήνει τα χρώματα» από τα σνακς – Ασπρόμαυρες συσκευασίες λόγω έλλειψης μελανιού
Η γνωστή εταιρεία σνακ Calbee ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα καταστήματα νέες συσκευασίες για 14 προϊόντα της, μεταξύ των οποίων πατατάκια και κράκερ γαρίδας
Πατατάκια στα σούπερ μάρκετ της Ιαπωνίας