Κόσμος

Ο Τραμπ «υποστηρίζει σθεναρά» τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ στις κατηγορίες για διαρροή πληροφοριών: «Κάνει καταπληκτική δουλειά»

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας κατηγορείται ότι διέρρευσε εκ νέου απόρρητες πληροφορίες σε συγγενείς του
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ με αφορμή σημερινό δημοσίευμα (21.04.2025) των New York Times, σύμφωνα με το οποίο ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, διέρρευσε ξανά απόρρητες πληροφορίες για επιθέσεις κατά των Χούθι στην Υεμένη, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ τον υποστηρίζει ακόμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «υποστηρίζει σθεναρά» τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, που βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα παραβίαση των κανόνων ασφαλείας και κατηγορείται γενικότερα για ανικανότητα, διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος υποστηρίζει σθεναρά τον υπουργό Χέγκσεθ που κάνει καταπληκτική δουλειά ως επικεφαλής του Πενταγώνου», είπε χαρακτηριστικά η Καρολάιν Λίβιτ σε δημοσιογράφους.

«Αυτό συμβαίνει όταν ολόκληρο το Πεντάγωνο ενεργεί εναντίον μας και εναντίον των τεράστιων αλλαγών που θέλετε να εφαρμοσθούν. Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι στο κτίριο αυτό (το Πεντάγωνο) που δεν τους αρέσουν αυτές οι αλλαγές που ο υπουργός προσπαθεί να κάνει, άρα οργανώνουν διαρροές και λένε ψέματα στα μέσα ενημέρωσης».

Ο ίδιος ο Χέγκσεθ έκανε παρόμοια σχόλια στο CNN: «Αυτό το κάνει ο Τύπος. Παίρνει ανώνυμες πηγές, δυσαρεστημένους πρώην εργαζόμενους, και προσπαθεί να τραυματίσει και να επιτεθεί κατά των ανθρώπων και να καταστρέψει την υπόληψή τους. Μίλησα με τον πρόεδρο και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Βρισκόμαστε τελείως στο ίδιο μήκος κύματος».

 

Ο πρώην παρουσιαστής του Fox News, ο οποίος κατηγορήθηκε ήδη για μία παραβίαση των κανόνων ασφαλείας τον περασμένο μήνα, είναι αντικείμενο νέων αποκαλύψεων.

Σύμφωνα με τους New York Times και το CNN, αποκάλυψε πληροφορίες για επικείμενη πολεμική επιχείρηση στην Υεμένη κατά την διάρκεια συνομιλίας του στο Signal στην οποία συμμετείχαν η σύζυγός του, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του…και καμιά δεκαριά πρόσωπα του ιδιωτικού και επαγγελματικού του κύκλου.

Ο Χέγκσεθ ερευνάται ήδη στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας του υπουργείου Αμυνας για αποκάλυψη, στις 15 Μαρτίου 2025, ευαίσθητων πληροφοριών σε άλλη ομάδα στο Signal, στην οποία συμμετείχε κατά λάθος δημοσιογράφος.

Ταυτόχρονα, ο πρώην εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Αλιοτ δημοσίευσε την Κυριακή (20.04.2025) βιτριολικό άρθρο γνώμης περιγράφοντας «έναν μήνα απόλυτου χάους» στο Πεντάγωνο και παροτρύνοντας τον Τραμπ «να ξεφορτωθεί τον υπουργό Άμυνας».

Έχοντας κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, έχοντας δεχθεί βαριές επικρίσεις για την έλλειψη πείρας στην διοίκηση στρατιωτικών υποθέσεων υψηλού επιπέδου, ο Πιτ Χέγκσεθ έλαβε μετά βίας την έγκριση της αμερικανικής Γερουσίας για τον διορισμό του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές ΗΠΑ: Ψήφισαν από το Διάστημα τρεις αστροναύτες της NASA – Πώς έστειλαν την ψήφο τους από ύψος 400 χιλιομέτρων
Από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό συμμετείχαν στις ενδιάμεσες εκλογές τρεις Αμερικανοί αστροναύτες, στέλνοντας ηλεκτρονικά και με ασφάλεια τα ψηφοδέλτιά τους στη Γη
Αστροναύτης
Η Κομισιόν έβγαλε οδηγίες επιβίωσης 72 ωρών για τους πολίτες όλης της Ευρώπης σε περίπτωση κρίσης ή απειλής
«Από τη συσκευασία των απαραίτητων ειδών σε μια τσάντα έκτακτης ανάγκης έως τη γνώση του πώς να αντιδράσει κανείς όταν συμβεί καταστροφή, η ετοιμότητα ξεκινά με πρακτικά μέτρα»
Sergey Tolmachev 59
Ισπανία: Η κυβέρνηση δεσμεύεται να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε παρουσίασε έκτακτο σχέδιο ασφαλείας με διπλό έλεγχο και τεχνητή νοημοσύνη - Νέες απεργίες προ των πυλών, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές
Ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας, Όσκαρ Πουέντε
Beef Ντόναλντ Τραμπ – Αμπντούλ Ελ Σαγέντ: «Μόνο ανόητοι θα τον ψήφιζαν» – «Να με αποκαλείτε γερουσιαστή»
Η μάχη για την έδρα της Γερουσίας στο Μίσιγκαν – μεταξύ του Ελ-Σαγέντ και του Ρεπουμπλικανού Μάικ Ρότζερς – εξελίσσεται σε σκληρό θρίλερ και μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τον έλεγχο του Κογκρέσου
Αμπντούλ Ελ-Σαγέντ