Κόσμος

Ο Τσαβούσογλου πετούσε τους Έλληνες στην θάλασσα και η Ισπανίδα ΥΠΕΞ «με το σεις και με το σας»

Στην ιστορία θα μείνει η παθητική στάση της Ισπανίδας υπουργού Εξωτερικών απέναντι στον Τούρκο ομόλογό της όταν εκείνος περιέγραφε πως η χώρα του είχε πετάξει τους Έλληνες στην θάλασσα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άλλο ένα κρεσέντο προκλητικότητας και προσβολών από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και όλα αυτά ενώπιον της Ισπανίδας υπουργού Εξωτερικών που η χώρα της είναι μέλος της ΕΕ, Αράντσα Γκονζάλεθ Λάγια.

Κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων που έκαναν μετά την συνάντησή τους και ενώ ο Τσαβούσογλου σχολιάζοντας το κάψιμο της τουρκικής σημαίας από κάποιους θερμοκέφαλους στην Θεσσαλονίκη είπε: «Όταν πετάξαμε τους Έλληνες στην θάλασσα σεβαστήκαμε την σημαία», η Ισπανίδα υπουργός αρκέστηκε να ψελλίσει κάποια λόγια για την Αγιά Σοφιά

Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια δήλωσε σήμερα ότι είναι σημαντικό η Αγία Σοφία να παραμείνει μέρος της κοινής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, μετά την μετατροπή της σε τζαμί την προηγούμενη εβδομάδα.

«Για μας είναι σημαντικό το πνεύμα αυτού του μεγάλου μνημείου της Αγίας Σοφίας να διατηρηθεί. Είναι κοινός μας οίκος», δήλωσε η ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αγκυρα. Εδώ παρενέβη ο Τσαβούσογλου λέγοντας ότι δεν είναι κοινός μας οίκος αλλά είναι τζαμί. 

«Η Αγία Σοφία ήταν τζαμι από το 1453 και μόνο 86 χρόνια ήταν μουσείο». Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ μάλιστα ο Τσαβούσογλου ευχαρίστησε την Ισπανίδα υπουργό Εξωτερικών που είπε το αυτονόητο, ότι στο θέμα της Αγίας Σοφίας δεν τίθεται θέμα εθνικής κυριαρχίας. 

«Άλλες χώρες, όπως και η Ισπανία, δέχτηκαν ότι η Αγία Σοφία αποτελεί θέμα κυριαρχίας της», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Πρέπει να το αποδεχτεί και η Ελλάδα», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «στοπ» του Ερντογάν στο μυστικό σχέδιο ΗΠΑ και Ισραήλ για το Ιράν: Ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τους Κούρδους για να μπουν στην Τεχεράνη
Το σχέδιο που εξεταζόταν, προέβλεπε, σύμφωνα με την Telegraph, τη συμμετοχή μαχητών και από τις έξι παρατάξεις των Ιρανών Κούρδων, οι οποίοι, αφού περνούσαν στο Ιράν, θα προμήθευαν με όπλα Κούρδους στο εσωτερικό της χώρας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και ο Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνει τον κίνδυνο για τους άνω των 60 ετών
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι προηγούμενες μελέτες υποτίμησαν πολύ τους κινδύνους που διατρέχουν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς βασίστηκαν σε δεδομένα που σήμερα είναι εν μέρει ξεπερασμένα
Ζέστη
Βίντεο σοκ από ένοπλη επίθεση σε λύκειο στις Φιλιππίνες – Σκοτώθηκε μαθητής, αυτοκτόνησε ο δράστης
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μαθητής πήγε στο σχολείο έχοντας μαζί του «πιστόλι και τουφέκι» κι άνοιξε πυρ μέσα σε αίθουσες, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, προτού στρέψει όπλο στον εαυτό του
Η στιγμή της επίθεσης