Κόσμος

Ο Τζο Μπάιντεν συνεχάρη τους πιλότους που κατέρριψαν το κινέζικο κατασκοπευτικό μπαλόνι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνεχάρη απόψε τους πιλότους που κατέρριψαν «επιτυχώς» το κινεζικό μπαλόνι το οποίο πετούσε εδώ και πολλές ημέρες στον αμερικανικό εναέριο χώρο.

«Διέταξα την Τετάρτη το Πεντάγωνο να το καταρρίψει το συντομότερο δυνατόν και θ έλω να συγχαρώ τους πιλότους που το έκαναν» είπε στους δημοσιογράφους ο Τζο Μπάιντεν για την κατάρριψη του κινέζικου μπαλονιού.

Το υπουργείο Άμυνας χρειάστηκε να περιμένει μέχρι σήμερα ώστε να βρεθεί το μπαλόνι σε ασφαλές σημείο για να προχωρήσει στην επιχείρηση αυτή.

Σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Πενταγώνου, το μπαλόνι καταρρίφθηκε σε απόσταση περίπου έξι ναυτικών μιλίων από τα παράλια των ΗΠΑ. Χτυπήθηκε από έναν πύραυλο AIM-9X που εκτοξεύτηκε από μαχητικό F-22 και δεν υπήρξαν παράπλευρες ζημιές ή κίνδυνος για τους πολίτες, πρόσθεσε.

Το μπαλόνι μπήκε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ στις 28 Ιανουαρίου, πέρασε στον εναέριο χώρο του Καναδά στις 30 του μηνός και την επομένη ξαναμπήκε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Ο αμερικανικός στρατός θα επιδιώξει να ανασύρει το ωφέλιμο φορτίο του μπαλονιού. Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, τα συντρίμμια του είναι σκορπισμένα σε μια έκταση επτά μιλίων.

https://twitter.com/MichaelWX18/status/1621957219465187328?s=20&t=yMUWBTfpldSYDWF71uob-w

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Έβδομη ημέρα χάους στα Τίρανα με 295 τραυματίες, μολότοφ και φωτιές – Σκληρή απάντηση Ράμα
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μπόνους 2.500 ευρώ για τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής και προειδοποίησε με οικονομικές κυρώσεις τις οικογένειες ανήλικων διαδηλωτών
Αλβανία διαδηλώσεις
Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι στέλνει 500 στρατιώτες στο Μιλάνο για να πατάξει τα επεισόδια – Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας
Με ανάρτησή του στα social media, ο Σαλβίνι χαιρέτισε την απόφαση, κάνοντας λόγο για «νίκη της Λέγκας» και συνοδεύοντας τη δήλωσή του με το σύνθημα «από τα λόγια, στα έργα»
Επεισόδια στο Μιλάνο 25