Κόσμος

Ο Τζο Μπάιντεν θα υποδεχθεί στον Λευκό Οίκο τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα υποδεχθεί τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο στις 30 Αυγούστου, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική προεδρία.

Θέματα συζήτησης στη συνάντηση των δύο ηγετών θα είναι η κυριαρχία της Ουκρανίας καθώς και ενεργειακά ζητήματα, διευκρίνισε η ανακοίνωση.

Ο Μπάιντεν, πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος, θα επαναδιατυπώσει «την ακλόνητη στήριξη των ΗΠΑ στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας μπροστά στην συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας στο Ντονμπάς και στην Κριμαία».

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τις προσπάθειες του Κιέβου κατά της διαφθοράς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κατακραυγή για τον Μακρόν ο οποίος διασκέδαζε στη συναυλία της Σελίν Ντιόν την ώρα που η Γαλλία «βράζει»
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν και σήμερα (17/10/2026) για την εκπαίδευση στην Γαλλία με τους ακτιβιστές των «Κίτρινων Γιλέκων» να ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους φοιτητές
Εμανουέλ Μακρόν και Μπριζίτ Μακρόν
Η Γαλλία «φλέγεται»: Διαδηλωτές «μπούκαραν» στο δημαρχείο της Μασσαλίας – Φοιτητές, «Κίτρινα Γιλέκα» και συνδικάτα στους δρόμους κατά της ακρίβειας
Επεισόδια, δακρυγόνα και πάνω από 100 συλλήψεις στις 160 διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλίας - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις εντάσεις
Reuters
15
Tο ξενοδοχείο «The Plaza» της Νέας Υόρκης κλείνει τις πόρτες του για 4 χρόνια - Αποκαθίσταται η εμβληματική του πρόσοψη
Είναι διάσημο για την εντυπωσιακή του είσοδο με το κόκκινο χαλί, τη γαλλική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική του και τις εμφανίσεις του σε ταινίες όπως το «HOME ALONE 2» και το «Bride Wars»
The plaza