Πέμπτη, 23 Μαΐ
27oC Αθήνα

Ο Βασιλιάς Κάρολος δυο φορές σε μια εβδομάδα φόρεσε γραβάτες με την ελληνική σημαία – Πότε το είχε ξανακάνει

Ο Βασιλιάς Κάρολος δυο φορές σε μια εβδομάδα φόρεσε γραβάτες με την ελληνική σημαία – Πότε το είχε ξανακάνει
REUTERS

Η αγάπη του Βασιλιά Καρόλου για τις ελληνικές του ρίζες είναι γνωστή. Δεν την έκρυψε ποτέ. Όπως και η αγάπη του για τις γραβάτες

Ο Βασιλιάς Κάρολος έχει στην γκαρνταρόμπα του πολλές γραβάτες και τις ταιριάζει με το ντύσιμό του ανάλογα την περίσταση. 

Αυτό που έκανε εντύπωση όμως είναι ότι δυο φορές μέσα σε μια εβδομάδα φόρεσε δυο διαφορετικές γραβάτες με την ελληνική σημαία. 

Η πρώτη φορά ήταν την ημέρα των γενεθλίων του στις 14 Νοεμβρίου όταν έκλεισε τα 75 του χρόνια. Σε μια από τις εκδηλώσεις προς τιμήν του φόρεσε αυτή την γραβάτα. 

Η δεύτερη φορά ήταν στην τελετή υποδοχής του Προέδρου της Νότιας Κορέας Γιούν Σουκ Γέολ στο Λονδίνο. 

Το 2018 όταν είχε επισκεφθεί την χώρα μας είχε φορέσει μανικετόκουμπα με την ελληνική σημαία. Επίσης, όταν είχε υποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο φορούσε πάλι γραβάτα με την ελληνική σημαία.

Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ μέχρι πρότινος είχε τον επίσημο τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας. Είναι ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φίλιππου, ενώ ως ο πρωτότοκος κατέχει τον τίτλο ευγενείας του Δούκα της Κορνουάλης. Μιας και ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε ελληνική καταγωγή, έτσι και ο Κάρολος έχει επισημάνει πολλές φορές τη σχέση του με την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος όσο και ο παππούς του, πρίγκιπας Ανδρέας ήταν μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Ο προπάππος του είναι ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ των Ελλήνων.

Όμως, δεν γνώρισε ποτέ τον παππού του, ενώ ο Φίλιππος είχε φυγαδευτεί από τη χώρα μέσα σε ένα καφάσι από πορτοκάλια. Τα αισθήματα του για την χώρα στην οποία γεννήθηκε, ήταν πάντα αμφίσημα. Δεν έζησε ποτέ στην Ελλάδα και κληρονόμησε τη δυσπιστία του πατέρα του απέναντι στη χώρα.

Αλλά ο νέος βασιλιάς, Κάρολος, είναι διαφορετικός. «Κληρονόμησε» την αγάπη του για την Ελλάδα από τη γιαγιά του Αλίκη και αυτή ήταν που τον έφερε σε επαφή με το ελληνικό παρελθόν του.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις