Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο βασιλιάς Κάρολος έκανε τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Ο βασιλιάς Κάρολος έκανε τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας για τη βασίλισσα Ελισάβετ
Φωτογραφία Reuters

Ο βασιλιάς Κάρολος έκανε σήμερα Τετάρτη (14.12.2022) τα αποκαλυπτήριας της τιμητικής πλάκας για τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Παλάτι του Γουέστμινστερ, ως ανάμνηση του λαϊκού προσκυνήματος στη σορό της.

Στο λαϊκό προσκύνημα της βασίλισσας Ελισάβετ πήγαν περίπου 250.000 άνθρωποι και περίμεναν υπομονετικά για πολλές ώρες σε τεράστιες ουρές ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στη μητέρα του βασιλιά Κάρολου. Έτσι, ο νέος μονάρχης της Βρετανίας αποκάλυψε την τιμητική πλάκα στο ίδιο σημείο.

Παράλληλα, ο βασιλιάς Κάρολος είχε και συνομιλία με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, τον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, καθώς και τους προέδρους της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων.

Επίσης, έλαβε και ένα δώρο αφιερωμένο στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο της μητέρας του (δηλαδή τη συμπλήρωση 70 ετών στον θρόνο), το οποίο εορτάστηκε στη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει.

Ήταν δύο μπρούτζινα φωτιστικά, διακοσμημένα με τα «Θηρία της Βασίλισσας», τα οποία ο βασιλιάς Κάρολος άναψε εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις