Κόσμος

Ο βιογράφος του πρίγκιπα Χάρι «κάρφωσε» τον Πιρς Μόργκαν: Γνώριζε ότι η «Daily Mirror» έκανε τηλεφωνικές υποκλοπές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πιρς Μόργκαν, ο πρώην διευθυντής της βρετανικής ταμπλόιντ “Daily Mirror”, γνώριζε τις τηλεφωνικές υποκλοπές, δήλωσε σήμερα ο βιογράφος του πρίγκιπα Χάρι, καταθέτοντας στο δικαστήριο, στο πλαίσιο της αγωγής που έχει κατατεθεί εναντίον της εκδοτικής εταιρείας Mirror Group Newspapers (MGN).

Ο Χάρι, ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου, καθώς και περισσότεροι από 100 άλλοι διάσημοι και λιγότερο γνωστοί Βρετανοί, κατηγορούν τον εκδότη των εφημερίδων Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People για παράνομες υποκλοπές τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων καθώς και άλλες αθέμιτες πρακτικές μεταξύ 1991-2011.

Ο Όμιντ Σκόμπι, ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου Finding Freedom, της ανεπίσημης βιογραφίας του Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν, είπε στο δικαστήριο σήμερα ότι ο Πιρς Μόργκαν είχε βεβαιωθεί το 2002 για ένα ρεπορτάζ που αφορούσε την τραγουδίστρια Κάιλι Μινόγκ αφού του είπαν ότι προερχόταν από υποκλοπή αυτόματου τηλεφωνητή. Διευκρίνισε ότι ο ίδιος εργαζόταν ως ασκούμενος στη στήλη κουτσομπολιού της εφημερίδας εκείνη την εποχή, όταν ο Μόργκαν έμαθε πως το ρεπορτάζ ήταν προϊόν υποκλοπής. «Ο Πιρς εμφανίστηκε καθησυχασμένος από αυτό», σχολίασε.

Ο Πιρς Μόργκαν, που σήμερα εργάζεται για την News Corp του Ρούπερτ Μέρντοκ, αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση και δηλώνει ότι δεν γνώριζε τις υποκλοπές ή άλλες παράνομες δραστηριότητες. «Δεν θα πάρω μαθήματα για την παραβίαση της ιδιωτικότητας από τον πρίγκιπα Χάρι, κάποιον που πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια εισβάλλοντας ανελέητα και κυνικά στην ιδιωτική ζωή της βασιλικής οικογένειας για να βγάλει τεράστια κέρδη και είπε ένα σωρό ψέματα για αυτούς», είπε ο Μόργκαν στο τηλεοπτικό κανάλι ITV News την περασμένη εβδομάδα.

Στην κατάθεσή του, ο Σκόμπι αφηγήθηκε επίσης ότι του έδωσαν μια λίστα με κινητά τηλέφωνα για να τα χακάρει όταν εργαζόταν, λίγους μήνες νωρίτερα, ως φοιτητής δημοσιογραφίας, στη Sunday People.

Ο δικηγόρος της MGN Άντριου Γκριν υποστήριξε ότι αυτά τα δύο συμβάντα δεν έγιναν ποτέ και ότι ο Σκόμπι παρουσιάζει «ψευδείς αναμνήσεις», κάτι που ο τελευταίος δήλωσε ότι τον προσβάλλει. Διέψευσε επίσης ότι έχει «συμφέρον» να βοηθήσει τον Χάρι ή ότι είναι φίλος ή «φερέφωνό» του, όπως τον αποκαλούν οι βρετανικές ταμπλόιντ.

Ο πρώην δημοσιογράφος της Sunday Mirror Νταν Έβανς, ο οποίος καταδικάστηκε το 2014 για τηλεφωνικές υποκλοπές, κατέθεσε επίσης σήμερα και είπε στο δικαστήριο ότι δεχόταν πιέσεις από στελέχη του ομίλου να χακάρει τηλέφωνα για να γράψει ρεπορτάζ.

Η δίκη αναμένεται ότι θα διαρκέσει επτά εβδομάδες και ο Χάρι πρόκειται να καταθέσει και ο ίδιος στις αρχές Ιουνίου – το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που θα καταθέσει σε δικαστήριο από τον 19ο αιώνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ώρα μηδέν» για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν ξεκινούν τις συνομιλίες στην Ελβετία με φόντο τις συγκρούσεις στον Λίβανο
Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνεχίζουν τον πόλεμο στον Λίβανο, παρά την συμφωνία για κατάπαυση του πυρός - «Διπλωματικό θρίλερ» στα Στενά του Ορμούζ λίγο πριν την τελευταία συμφωνία ΗΠΑ με Ιράν
Τζέι Ντι Βανς
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Τα «αγκάθια» των συνομιλιών στην Ελβετία
Στην Ελβετία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς και την ιρανική αντιπροσωπεία να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την μόνιμη εκεχειρία
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo