Κόσμος

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκλείει σύντομη ανακωχή με τη Ρωσία – «Θα επιδεινώσει την κατάσταση»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απέκλεισε την ιδέα να κηρυχθεί «σύντομη ανακωχή» με τη Ρωσία ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμιρ Ζελένσκι, επιχειρηματολογώντας πως αυτό το μόνο που θα έκανε θα ήταν να επιδεινωθεί η κατάσταση.

«Η Ρωσία επιδιώκει πλέον σύντομη ανακωχή, ανάπαυλα για ανακτήσει τις δυνάμεις της. Μπορούμε να δούμε το τέλος του πολέμου, αυτή η ανάπαυλα δεν θα έκανε τίποτε άλλο παρά να επιδεινώσει την κατάσταση», είπε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους σε παρέμβασή του στο διεθνές φόρουμ του Χάλιφαξ (Καναδάς) για την ασφάλεια.

Η «αληθινά πραγματική, διαρκής και έντιμη ειρήνη δεν θα έρθει παρά με την πλήρη καταστροφή της ρωσικής επίθεσης», πρόσθεσε ο κ. Ζελένσκι.

Νωρίτερα χθες ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως μόνο ο κ. Ζελένσκι μπορεί να εγκρίνει την έναρξη διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, διαψεύδοντας πως ασκείται οποιαδήποτε πίεση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, είπε δύο φορές το τελευταίο διάστημα ότι οι ουκρανικές νίκες στα πεδία των μαχών μπορεί να ανοίξουν παράθυρο ευκαιρίας για συνομιλίες ώστε να επιλυθεί με πολιτική συμφωνία η σύρραξη.

Ο στρατηγός σημείωσε εξάλλου την Τετάρτη ότι θεωρεί απίθανο, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, οι ουκρανικές δυνάμεις να διώξουν τις ρωσικές από το σύνολο των εδαφών που κατέχουν, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εικόνες καταστροφής από το σπίτι του Χαμενεΐ μετά τις φονικές επιθέσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ - Θρήνος στην κηδεία του πρώην Ιρανού ηγέτη
Η ταφή στην πατρίδα του Χαμενεΐ έρχεται μετά από μια εβδομάδα συγκεντρώσεων και τελετών πένθους για τον δολοφονημένο ηγέτη που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Ιράν
Πενθούντες συγκεντρώνονται την ημέρα της ταφής του εκλιπόντος Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ και των ΗΠΑ, στο Μασχάντ
Αυτά είναι τα όπλα που έδωσε ως δώρα ο Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ
Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κίρ Στάρμερ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ρομπ Τζέτεν δήλωσαν δημοσίως ότι θα αφήσουν τα πιστόλια τους στην Τουρκία
Lithuanian President's Office
Αδιανόητη υπόθεση στις ΗΠΑ: Γιατρός κήρυξε νεκρό παιδί 18 μηνών και το βρήκαν ζωντανό στο νεκροτομείο
Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πισίνα - «Παρακαλώ κάντε τα δικά σας και αφήστε με να κάνω τα δικά μου. Πήγα στην ιατρική σχολή για κάποιο λόγο» έλεγε ο γιατρός στους αστυνομικούς που επέμεναν ότι το παιδί είχε ζωτικές ενδείξεις
Πισίνα