Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρωταγωνιστής στο ντοκιμαντέρ Superpower του Σον Πεν

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρωταγωνιστής στο ντοκιμαντέρ Superpower του Σον Πεν

Σε μία καθόλου τυχαία ημερομηνία και συγκυρία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό η νέα ταινία του ηθοποιού και σκηνοθέτη Σον Πεν στο Βερολίνο, καθώς δε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Superpower» παρουσιάζει τις πρώτες ώρες της ρωσικής εισβολής και, όπως ήταν αναμενόμενο, πρωταγωνιστής είναι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Στην παρουσίαση του «Superpower» στο φεστιβάλ του Βερολίνου, ο Σον Πεν τόνισε πως το ντοκιμαντέρ αποτελεί μία απτή απόδειξη μεταμόρφωσης ενός απλού ανθρώπου σε ηγετική μορφή. «Γεννήθηκε για αυτή την στιγμή» τόνισε με νόημα ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός για τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ «Superpower»  έχει γίνει από τον Σον Πεν και τον Άαρον Κάουφμαν και την παραγωγή του έχει αναλάβει το αμερικανικό Vice.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες ο Σον Πεν επισκέφθηκε εκ νέου τον Ουκρανό Πρόεδρο στο Κίεβο όπου ως δείγμα εκτίμησης του άφησε ένα από τα χρυσά του αγαλματίδια ως «ενέχυρο» μέχρι την στιγμή της νίκης, όπως είχε δηλώσει.. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις