Κόσμος

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λούλα υποβλήθηκε επιτυχώς σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση για το αιμάτωμα στον εγκέφαλο

«Ο Λούλα είναι ξύπνιος και μιλάει» είπε ο προσωπικός γιατρός του προέδρου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Λουίς Ιγκνάσιο Λούλα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας υποβλήθηκε σήμερα (12.12.2024) «επιτυχώς» σε μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση, με στόχο να περιοριστεί ο κίνδυνος νέας αιμορραγίας στον εγκέφαλο.

«Είναι σε τέλεια νευρολογική κατάσταση, πάει πολύ καλά» είπε για τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ο νευροχειρουργός Μάρκος Σταβάλε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας αναμένεται να βγει από την εντατική αύριο Παρασκευή.

Ο 79χρονος Λούλα θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο, για να αντιμετωπιστεί ένα αιμάτωμα, συνέπεια μιας πτώσης που είχε στο σπίτι του τον Οκτώβριο.

Ο προσωπικός γιατρός του, Ρομπέρτο Καλίλ, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Λούλα «είναι ξύπνιος και μιλάει». Αφού επιστρέψει στην Μπραζίλια, ο πρόεδρος «θα μπορεί να ξανά ξεκινήσει τη δουλειά» αλλά για την πλήρη ανάρρωσή του θα χρειαστεί να «αναπαυθεί για μερικές εβδομάδες», διευκρίνισε ο γιατρός.

Στις 19 Οκτωβρίου ο Λούλα χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού όταν έπεσε στο μπάνιο της επίσημης κατοικίας του. Λόγω του ατυχήματος αυτού ακύρωσε το ταξίδι του στη Ρωσία για τη σύνοδο των BRICS.

Το πρόγραμμά του ωστόσο παρέμεινε φορτωμένο τις επόμενες ημέρες. Στις 18 και 19 Νοεμβρίου φιλοξένησε στο Ρίο ντε Τζανέιρο τη σύνοδο των G20, το φόρουμ των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεθυσμένη προκάλεσε τροχαίο στη Νότια Καρολίνα σκοτώνοντας 34χρονη λίγο μετά τον γάμο της - Βίντεο από την σύλληψη
Στο βίντεο φαίνεται με χειροπέδες να κλαίει και να ζητά από τους αστυνομικούς να καλέσει τον πατέρα της - «Κανείς δεν έχει αποδείξεις για οτιδήποτε έκανα» ακούγεται να λέει με θράσος
H 27χρονη που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα
CNN: Ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ ψάχνει διέξοδο από τον πόλεμο στο Ιράν – «Περιορισμένες οι επιλογές των ΗΠΑ»
Ποια η στάση του Νταν Κέιν - Αυξάνονται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη του πολέμου και την μείωση των αποθεμάτων σε βασικά πυρομαχικά
Νταν Κέιν